• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epilog incidenata u "Morači"

Autor mondo.rs

ABA liga izrekla suspenzije predsedniku Budućnosti, sportskom direktoru i pomoćnom treneru zbog sukoba sa sudijama posle utakmice protiv Crvene zvezde.

Nezadovoljni suđenjem u finišu utakmice protiv Zvezde, predstavnici Budućnosti žalili su se u ponedeljak uveče kod arbitara, prešavši granicu dozvoljenog. Smatrali su da su oštećeni u završnici meča i da je centru Darku Planiniću prestrogo dosuđena lična greška zbog faula u napadu.

Gosti su pobedili košem Nikole Kalinića, a delegat je evidentirao šta se sve događalo u svlačionici "Morače". Disciplinci ABA lige dobili su izveštaje i izrekli kazne. O navodnoj tuči čelnika domaćih i košarkaša iz Beograda nije bilo reči.

Zbog ulaska u svlačionicu sudija i "neprimerenog ponašanja prema arbitrima, uključujući i vređanje, pretnje i zastrašivanje", predsednik Budućnosti Dragan Bokan neće moći da uđe u dvoranu na sledeće dve utakmice prvaka Crne Gore u ABA ligi.

Pomoćni trener Budućnosti Goran Rakočević kažnjen je sa tri utakmice zabrane obavljanja dužnosti ("vređao sudije na putu do svlačionice"), kao i sportski direktor Podgoričana Gavrilo Pajović (takođe zbog "ulaska u sudijsku svlačionicu, vređanja, pretnji i zastrašivanja").

Budućnost je zbog ubacivanja tvrdih predmeta u teren kažnjena 1.000 evra, a dodatnih 8.000 moraće da plati zbog "loše organizacije utakmice, ulaska neovlašćenih osoba u sudijsku svlačionicu posle utakmice, pretnji i zastraživanja upućenih prema sudijama utakmice, kao i neosiguravanja sigurnog odlaska sudija do svlačionice i njihovog izlaska iz dvorane".

Posle utakmice je bilo koškanja i u tunelu, portali su preneli da su čelnici Budućnosti napali košarkaše Zvezde posle vike Jake Blažiča, ali je tim menadžer crveno-belih Nebojša Ilić demantovao da je bilo sukoba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC