• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lilard je odlepio, s pravom ili ne? ANKETA

Autor mondo.rs

Mnogo bure izazvao je potez komesara, koji je umesto Brajanta na Ol-star pozvao krilnog centra Kazinsa. Lilard se nije ustručavao da se zahvali i njemu i trenerima i navijačima. Da li je u pravu što se ljuti?

Navijači ga nisu hteli, treneri ga nisu hteli, na kraju ga ni komesar NBA lige nije hteo.

Demian Lilard je zbog toga, blago, odlepio.

S pravom? Recite nam vi.

Sjajni mladi bek, koji je statistički ispred, recimo, selektiranih Krisa Pola, Kleja Tompsona ili Rasela Vestbruka, igrača koji je pritom dugo bio povređen, propustiće Ol-star meč u Njujorku, čak i nakon što je postalo jasno da će starter, Kobi Brajant, morati da se povuče zbog povrede i operacije ramena.

Na stranu što je Lilardov Portland na tabeli Zapada daleko ispred Klipersa ili Oklahome...

Komesar Adam Silver, možda i mimo logike, uvrstio je krilnog centra Demarkusa Kazinsa (koji je, uzgred, takođe zaslužio da bude izabran, ali u konkurenciji drugih igrača) umesto povređenog Brajanta. I Kazinsov Sakramento ne može da se poredi sa Lilardovim Portlandom, no...

To je bila kap, koja je prelila čašu Lilardove tolerancije i on se nije postideo da bes podeli sa pratiocima na Instagramu. Nema sumnje da je konkurencija na Zapadu daleko jača nego na Istoku, gde bi Lilard možda bio i starter, a sasvim sigurno među 12, međutim mnogi se slažu da je u mnogome zaslužio da bude učesnik večeri najvećih zvezda.

Umesto koga, postavlja se pitanje?

Da li umesto Kazinsa, s obzirom na to da je Silver birao zamenu za povređenog beka, a ne centra ili umesto nekog drugog?

"Želim da se zahvalim trenerima, koji misle da nisam dovoljno dobar, zatim želim da se zahvalim i navijačima, koji takođe misle da nisam dovoljno dobar i, na kraju, želim da se zahvalim Adamu Silveru, koji misli da nisam dovoljno dobar. To nije nepoznata teritorija za mene, moj ceo život je, zapravo, bio obeležen sličnim ocenama. Lagao bih kada bih rekao da nisam razočaran ili da ne osećam da mi je iskazano nepoštovanje, ali nije to nešto s čim neću znati da se nosim", napisao je Lilard na Instagramu i dodao:

"Nisam ni prvi, ni poslednji momak koji je precrtan. 'Trebalo je da budeš ovde' mi ne znači ništa, ali svakako, ne bih bio u ovim cipelama da nisam umeo sve takve situacije da preokrenem u svoju korist... Jedan mudar čovek rekao mi je jednom: 'Neće ti uvek teći med i mleko, ali neko uvek mora da plati zbog toga što nije tako. Na ovaj ili onaj način'", poručio je Lilard i nagovestio da će osvetu servirati hladnu.

Ovaj post je kasnije obrisao... Sat vremena kasnije, Lilard je okačio zamenu, u kojoj je izbrisao uvodni deo.

"Svakako ću ovo shvatiti lično. Rekao bih da sam popizdeo. Jesam. Jednostavno, nema poštovanja prema meni. Jer, igram igru na pravi način, igram nesebično, igram da mi ekipa pobedi i da pružam kvalitetne partije. Mislim da zbog načina na koji se dajem ovoj igri, kao osoba, zbog svog mentaliteta, zbog toga kakav sam prema saigračima, zbog toga kakav sam prema medijima, navijačima, zbog toga šta Ol-star predstavlja za ovu ligu, za navijače, zbog toga šta navijači žele da vide na Ol-staru... zaslužujem da budem tamo".

"Jer, ispunjavam sve to. Zbog toga kakvu sezonu igram, a bolja je od svake prethodne, zbog toga što mi je tim treći na Zapadu, osećam nepoštovanje. Nisam tip koji će reći: 'E, trebalo je da budem tu umesto ovoga ili onoga'. Nisam hejter. Poštujem svakoga ko će biti u timu i mislim da je svako zaslužio. Ali, u isto vreme, mislim da nisam ispoštovan i to iskreno osećam", nastavio je da obrazlaže svoje stavove mladi bek.

On je prošle sezone bio na Ol-staru...

Uporedimo ga sa ostalima, iako on to ne želi. Lilard ove sezone ubacuje prosečno 21,6 poena, uz 6,3 asistencija i 4,6 skokova. Kazins, čiji Kingsi nisu na plej-of pozicijama, ubacuje 23,8 poena, uz 12,3 skoka. Pol ima prosek od 17,6 poena i 9,7 asistencija, uz 1,9 skok. Vestbruk, sa svega 32 odigrane utakmice, ima prosek od 25,2 poena, 7,5 asistencija i 2,3 ukradene lopte, a Oklahoma je deseta. Tompson ima 22,7 poena, 3 asistencije i 3,6 skoka.

Šta vi kažete?

Anketa

Da li je Lilard s pravom ljut?

  • Apsolutno, trebalo je da bude starter!

    25% (6)

  • Treneri su morali da ga uvrste u zamene, nebitno umesto koga

    45.83% (11)

  • Ako je već Brajant odustao, Lilard je trebalo da bude zamena

    4.17% (1)

  • Kazins je zaslužio pre Lilarda

    8.33% (2)

  • Nije igrač za Ol-star

    16.67% (4)

Da li je Lilard s pravom ljut?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC