• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Sudije, izvinite!

Autor mondo.rs

Trener Partizana istakao je da su arbitri iz Slovenije "profesionalno obavili svoj posao" u Skoplju. "Bili smo najbolji kada se utakmica lomila".

Duško Vujošević je u najavi utakmice MZT Skoplje - Partizan izrazio neslaganje sa odlukom komesara za suđenje ABA lige Aleša Kamnikara, da za tu utakmicu delegira sudije iz Slovenije.

Smatrao je da to što je Olimpija crno-belima najozbiljniji konkurent za plasman u plej-of, možda može da navede arbitre da oštete njegov tim.

"Ne tvrdim da su sudije povezane sa klubovima iz njihovih država, ali ne čini mi se prirodno da nam u Skoplju sude tri Slovenca, dok vodimo direktnu borbu sa Olimpijom za plasman u plej-of".

"Nadam se da su ljudi, koji su o tome odlučivali, svesni rizika i da će sudije moći da se izdignu iznad toga", rekao je Vujošević u četvrtak u Beogradu.

Dva dana kasnije, u Skoplju, posle pobede rezultatom 55:63, iskoristio je priliku da se izvini.

"Želim da se izvinim sudijama iz Slovenije, u koje sam izrazio sumnju pre utakmice. Maksimalno profesionalno su obavili svoj posao", izjavio je Vujošević na konferenciji za medije, a preneo makedonski portal Ekipa.

"Moja rezerva tim povodom nije bila personalna, nego generalna, a kada su u pitanju ovi ljudi i potpuno neopravdana".

On je dodao da je utakmica bila teška, kao i svaki put kada crno-beli gostuju u Skoplju.

"Stvarno poštujem angažman i želju, koje ekipa MZT-a ulaže u susretima sa Partizanom. Zato sam posebno ponosan na pobede u ovom gradu, protiv ovog tima".

Vujošević je Skopljacima odao priznanje na novoj dvorani i dobrim uslovima za rad, uz napomenu da moraju da imaju više strpljenja sa trenerima, a ne da promene po četvoricu za jednu sezonu.

Za sajt Partizana naglasio je važnost pobede, "koja nam daje mogućnost mirnijeg ulaska u završne borbe i da gledamo da li može nešto više da se osvoji i uradi".

"MZT je imao 16 skokova u napadu, od toga 11 u prvom poluvremenu, a mi dosta izgubljenih lopti - 15. Međutim, najvažnije je to što smo uspeli da pobedimo i što smo bili najprecizniji i najkoncentrisaniji onda kada se utakmica lomila. Zahvalnost navijačima koji su došli da nas isprate".

Prema njegovim rečima, Dragan Milosavljević je prethodnih dana imao upalu "na drugoj nozi" (u odnosu na onu gde mu je operisano koleno), a Milenko Tepić se oporavljao od problema sa leđima, što su bili limitirajući faktori u ovom meču.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC