• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Ozbiljni smo! Radonjić: Daleko je kup

Autor mondo.rs

Ako savladaju rivale u prvoj rundi završnog turnira Kupa "Radivoja Koraća", Partizan i Zvezda igraće u polufinalu. Evo šta kažu predstavnici oba tabora.

 Todorić: Ozbiljni smo! Radonjić: Daleko je kup Izvor: MN PRESS

Sergej Trifunović i Aleksandar Radojčić izvlače parove žreba
Izvor: MN PRESS
Partizanovac Sergej Trifunović i zvezdaš Aleksandar Radojčić glumci koji u filmu koji je najavio Košarkaški savez Srbije glume legendarne Ranka Žeravicu i Boru Stankovića, "zakazali" su derbi već u polufinalu Kupa "Radivoja Koraća".

Naravno, pod uslovom da i crno i crveno beli opravdaju uloge favorita u četvrtfinalu kada se sastaju sa Vojvodinom, odnosno Konstantinom.

Ako razgovarate sa trenerom Crvene zvezde Telekom Dejanom Radonjićem - prerano je za priču o derbiju, ako isto pitanje postavite sportskom Partizana Draganu Todoriću - ta utakmica je realnost.

"U ovom trenutku, raspored je takav da mogu da razmišljam samo o Žalgirisu", rekao je Radonjić i dodao: "Nas potom čeka put u Novo Mesto, pa Panatinaikos, pa Cedevita i onda će nam ostati dva, tri dana da se spremimo za turnir na kojem branimo trofej. nadam se da ćemo uspeti", rekao je Radonjić.

Kakve su ambicije Zvezde u Nišu?

"Ambicije su da pokušamo da odbranimo trofej, iako znamo da to neće biti lako, jer ostali timovi igraju jednom u sedam dana i već sada mogu da razmišljaju samo o tome. Mi ne možemo, ali ćemo biti spremni", odgovorio je on.

Radonjiću se, sudeći prema izrazu lica, tokom žrebanja nije dopalo to što je njegov meč prebačen sa četvrtak na petak. To znači da Zvezda, da bi odbranila trofej, morati da odigra tri dobre utakmice u tri dana.

Rokada je bila najavljena i pre žreba zbog zahteva policije.

Zanimljivo, Todorić smatra da bi Partizanu više odgovaralo da je njegov meč prebačen u petak.

"Ne verujem da umor može da bude faktor u našem evenetualnom polufinalu s obzirom, na prirodu same utakmice. A da budemo realni, bez želje da bilo koga potcenjujem, ni mi ni oni nemamo toliko težak posao u četvrtfinalu. Štaviše, mislim da bi nama više odgovaralo da igramo u petak".

Todorić je nedvosmileno priznao da za Partizan u ovom trenutku veći značaj imaju utakmice u ABA ligi, ali da to ne znači da će crno-beli u Niš putovati bez najviših ambicija. Tvrdeći da govori iskreno, ulogu "apsolutnog favorita" dodelio je Crvenoj zvezdi.

"Njihov skor ove sezone i način na koji igraju u TOP 16 fazi Evrolige daje im ulogu apsolutnog favorita i to ne kažem tek tako. Međutim, draž sporta je što trofej ne osvaja uvek favorit i mi ćemo pokušati da to budemo mi. Ali, realnost je takva da je za nas važnije ono što dolazi odmah posle kupa, a to je ABA derbi sa Zvezdom koji će umnogome odrediti rasplet na kraju ligaškog dela. Neću da kažem da kup derbi ima manju težinu, ali je jasno šta su nam prioriteti", jasan je Todorić.

Upitan da li Partizan maksimalno ozbiljno pristupa kupu, s obzirom na to da je prošle sezone morao da kalkuliše i izvede, gotovo, rezervni tim, Todorić je odgovorio: "Prošle sezone na žrebu, na ovom istom mestu, rekao sam da idemo da osvojimo kup, ali su se u međuvremenu naređale povrede. Igrali smo tada TOP 16 fazu Evrolige i bilo smo u situaciji da odustanemo od 'ubijanja' igrača. Ove sezone situacija oko povreda je bolja, nadam se da će tako i ostati i onda neće biti dileme sa kakvom namerom idemo u Niš".

U ostala dva četvrtfinalna para sastaće se Mega Leks - FMP i Metalac - Vršac.

Završni turnir domaćeg kupa biće odigran od 19. do 22. februara u Nišu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC