• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o promašajima: Ni pritisak, ni Arena

Autor mondo.rs

"Znam za puno mečeva u kojima je bilo i više od 19 promašenih šuteva za tri. Doduše, retko u ovom procentu", našalio se trener Zvezde pred novinarima.

 Radonjić o promašajima: Ni pritisak, ni Arena Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

 Poraz Crvene zvezde Telekom od Žalgirisa ostaće upamćen više po katastrofalnom šutu domaćih za tri (0/19) nego po značaju utakmice i neuspešnom pokušaju Markusa Vilijamsa u poslednjoj sekundi, za pobedu.

Na prošloj utakmici u Kombank areni, protiv Galatasaraja, igrači Zvezde šutirali su za tri 3/17. Večeras im je 19 šuteva bilo malo da se bar "upišu" van linije 6,75. Očigledno je da na Novom Beogradu sve teže podešavaju nišan.

Da li je problem bio pritisak? U hali Pionir, u utakmici protiv Albe, prošle nedelje su lakše pronalazili dno mrežice.

"Nije postojao pritisak kojim bismo mogli da obrazložimo te procente. Važnost ovog meča nije bila tolika da bismo u pritisku tražili izgovor. Igrači su te šuteve pogađali u proteklih nekoliko mečeva. Normalno da je i samopouzdanje bilo manje kako je vreme prolazilo i da se to 'vuklo' u svaku sledeću situaciju".

"Ne bih tražio ni alibi u selidbi iz Pionira, ni u bilo čemu drugom. Navijači su bili uz nas 40 minuta, a mi smo se trudili da budemo na visini zadatka, promašivali smo, pogađali, pravili greške, pravili dobre poteze i na kraju je Žalgiris slavio. Ja to tako vidim", dodao je Dejan Radonjić.

O povredi Jovića i Dangubića

"Nisam hteo da se osvrćem na izostanak Jovića i na nemogućnost Dangubića da nastavi meč. Videćemo posle prvih pregleda o kakvom se povredi radi. Nije bio u mogućnosti da igra".

Trener Zvezde nije pred kamerama odao utisak previše nezadovoljnog čoveka. Smatra da je loš šut bio osnov igre koja je vodila njegov tim u poraz.

"Jednostavno, nismo uspeli da od starta konkretizujemo taj veliki motiv. Žalgiris je dobro krenuo, stekao samopouzdanje, uspeli smo to sve posle toga da realizujemo. Naših 17 skokova u napadu govori o želji, 17 izgubljenih lopti Žalgirisa da smo ih naterali na greške, ali uz šut koji smo imali jako je teško da se savlada ekipa Žalgirisa".

"Na sve to, u trenucima u poslednjem delu smo mogli da biramo bolja rešenja, postojale su situacije u kojima su nam procene bile pogrešne - loša procena u tranziciji, neuzet šut, a trebalo ga je uzeti... To nas je dovelo u situaciju u kojoj smo promašili šut za pobedu. Trebalo je da budemo u odrđenim segmentima bolji, šut je bio takav kakav jeste, sigurno da bi uz jednu pogođenu trojku bilo i manje grešaka", podvukao je.

O lošoj formi Luke Mitrovića...

"Slabije igra nego na početku sezone, ali ima 21 godinu i nije neprirodno da u nekom delu sezone igra slabije nego što je igrao u prvom, kada je izgledao sjajno. Rad, novi mečevi, on će se dizati i biće na nivou na kojem je bio, verovatno i bolji. Radom i utakmicama će sve to doći na svoje".

Trener Zvezde istakao je da je insitirao od svojih igrača da nastave da pokušaju, da bi tako i sebi skinuli teret sa vrata, ali i da bi naterali Žalgiris da "širi" odbranu i da rastereti centre crveno-belih.

"Insistirali smo da se uzimaju šutevi za tri, iako nije bilo pogođenih. Neka pogođena trojka omogućila bi nam da igramo i lakše u napadu, ali se utakmica otvorila lošim šutem i nastavilo se do kraja. Danas je bilo takvo veče, prošla je bila sa odličmim procentom. Ne bih prevelika razmišljanja uvlačio u sve to", rekao je Radonjić.

Koliko bi ubačena trojka značila?

"Pa, sa jednom trojkom bilo bi i jedan razlike za nas", rekao je uz osmeh.

Upitan je i da li pamti utakmicu u kojoj je ekipa promašila svih 19 šuteva van linije 6,75.

"Znam puno mečeva u kojima je bilo i više od 19 promašenih šuteva. Doduše, retko u ovom procentu", takođe je nasmejan odgovorio Radonjić.

Odgovarajući na pitanje o formi Luke Mitrovića, pohvalio je mladog Marka Tejića, koji je dao veliki doprinos na obe strane i proveo na parketu 12 minuta.

"Trebalo bi konstatovati da smo večeras imali Tejića, što je možda nešto o čemu bi sada trebalo da se više priča. Daje nam njegova igra za pravo da ozbiljno razgovaramo o njemu i da u budućnosti ozbiljno računamo sa njim", podvukao je Radonjić, čija će ekipa narednu utakmicu igrati u nedelju, u Sloveniji, protiv Krke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC