• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda oborila neslavan rekord Evrolige!

Autor mondo.rs

Iste večeri bilo je jasno da će ući u najužu konkurenciju. Dan kasnije, izračunato koji su najlošiji šuterski utisci.

 Zvezda oborila neslavan rekord Evrolige! Izvor: MN PRESS

Navijači Zvezde napustili su u četvrtak Kombank arenu u neverici. Gledali su utakmicu kakvu ce teško ponovo videti.

Katastrofalna ofanzivna igra crveno-belih i šut za tri sa NULA odsto preciznosti - 0/19, učinak je kakav je verovatno nemoguće ponoviti.

Strah koji se, dok je utakmica odmicala, uvlačio među šake igrača Zvezde zajedno sa dobijenom loptom, sa svakim novim pokušajem povećavao je pritisak i nervozu. Odbrana Žalgirisa, statistički druga najbolja u Evroligi (posle Olimpijakosove), dobro je znala kako da to iskoristi.

Jaka Blažič prihvatio je loptu u na crti u poslednjem minutu, sam "kao duh", ali nije poslušao apel cele dvorane. Više je verovao svom ulazu i doneo lošu odluku. Mali je broj onih koji se u gledalištu nisu uhvatili za glavu.

"Trebalo je da šutnem", rekao je Slovenac posle utakmice.

...
Izvor: YouTube

Košarkaši Zvezde oborili su katastrofalnim šutem neslavni rekord Evrolige. Informaciju o tome na Twitter profilu otkrio je komentator TV Sport klub Ilija Kovačić, koji prenosi utakmice Crvene zvezde u najjačem takmičenju.

Hapoel, AEK, Alba, Barselona, Le Man, Tau Keramika, Strazbur, Makabi, Lokomotiva i Crvena zvezda ekipe su koje su na jednoj evroligaškoj utakmici imale šut za tri poena nula odsto.

Dvocifren broj promašaja na tim mečevima imali su Hapoel, Aek (po 0/10), Le Man, Barselona (po 0/12) i Tau (0/13). Zvezda je najneuspešnija u tom društvu, sa čak 19 promašaja.

Da li se nešto slicno dogodilo u NBA ligi? Jeste, pre malo više od dve godine, kada je Denver protiv Portlanda šutirao za tri 0/22.

Dejan Radonjić nije posle utakmice hteo da traži razloge lošeg šuta u pritisku zbog značaja utakmice ili u selidbi iz Pionira, mada stoji podatak da su crveno-beli na Novom Beogradu na poslednje dve utakmice šutirali trojke 3/34.

Vilijams je promašio pet šuteva, Dženkins četiri, Mitrović tri, koliko i Kalinić. Jaka Blažič je dva puta bio neprecizan, a Lazić i Tejić po jednom.

I zaista, pogrešno bi bilo kriviti isključivo tvrde obruče, koji do januarske utakmice protiv Galatasaraja nisu bili toliko velika smetnja, iako očigledno stoji da je Pionir ambijent u kojem Zvezda ima pravu prednost domaćeg terena i u kojoj se igrači osećaju bolje. Uostalom, to su i sami izjavili posle rutinske pobede nad Albom.

Sa druge strane, ti isti igrači probacivali su ove sezone loptu kroz obruče Arene i pobeđivali u njoj Galatasaraj, Valensiju i Neptunas.

Psovkom su se sinoć obraćali lopti posle svakog promašaja, a verovatno će je zbog 0/19 opsovati i kada u Novom Mestu u nedelju budu ubacili prvu trojku.

U međuvremenu, koncentrisanje na borbu za produžetak perfektnog "jadranskog" niza (20-0) neće im ostaviti mnogo vremena za osvrtanje. Novu šansu da "načnu" obruče na Novom Beogradu imace za mesec dana, protiv Makabija.

Do tada, a verovatno i posle toga, teško će uspeti da zaborave 0/19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC