• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aranitović debituje protiv Krke

Autor mondo.rs

Talentovani bek crveno-belih našao se u sastavu za meč 21. kola ABA lige.

 Aranitović debituje protiv Krke Izvor: MN PRESS

Povrede Stefana Jovića i Nemanje Dangubića, zbog kojih će propustiti gostovanje Krki u Novom Mestu, otvorile su prostor Aleksandru Aranitoviću da sa tek navršenih 17 godina "upiše" prve minute u seniorskom timu.

Aranitović je proletos igrao na završnom turniru Evrolige za juniore u Milanu, kada je Crvena zvezda Telekom osvojila trofej i postala šampion "starog kontinenta".

Uz minute koje u poslednje vreme dobijaju Marko Tejić i Nikola Rebić, kao i to što se Đorđe Kaplanović našao među 12 za meč protiv Žalgirisa, Zvezda očigledno radi na stvaranju igrača za budućnost, što je svojevremeno i obećao predsednik kluba Nebojša Čović.

U nedelju od 17 časova protiv Krke, Dejan Radonjić imaće na raspolaganju samo osmoricu iskusnih prvotimaca, što je ovosezonski minimum.

"Veoma smo oslabljeni neigranjem Dangubića i Jovića, ali potrudićemo se da maksimalnom borbenošću nadoknadimo njihovo odsustvo. Usled žestokog ritma utakmica i napornih putovanja, prisutna je velika potrošnja energije, ali mi u svaki meč ulazimo da pobedimo, pa će tako biti i u Novom Mestu", rekao je Boban Marjanović.

Zvezda vodi na tabeli sa skorom 20-0, a dominantni centar ističe da se niko ne opterećuje daljim popravljanjem rekorda i čuvanjem stoprocentnog učinka u ABA ligi.

"Ne osećamo bilo kakav pritisak, jer nam je u preostalih šest kola dovoljna samo jedna pobeda da i teorijski obezbedimo prvo mesto pred plej-of. Potrudićemo se da maksimalno iskoristimo tu rasterećenost i prikažemo još jednu dobru partiju".

Krka sa skorom 10-10 deli šesto i sedmo mesto na tabeli, što znači da je u konkurenciji za plasman u Evrokup.

Marjanović smatra da prvak Slovenije uz "izvanrednog trenera (Aleksandra Džikića) poseduje i vrlo iskusne i kvalitetne igrače", među kojima je izdvojio Amerikance Armsteda i Bukera, zatim Joksimovića i Hukića.

"Moramo da nametnemo naš stil igre koji krasi agresivna odbrana i da iz toga tražimo najefikasnija rešenja u napadu", završio je glavni kandidat za MVP-a Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC