• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ima šanse da se Marić vrati

Autor mondo.rs

Ako iskusni centar pristane na ugovor u skladu sa lošom finansijskom situacijom u klubu, vrata su mu otvorena.

 Vujošević: Ima šanse da se Marić vrati Izvor: MN PRESS

Partizan je u meču 21. kola ABA lige u rasterećenoj partiji savladao Levski 94:66, ali naravno da sama utakmica nije bila tema "broj jedan" na konferenciji za medije.

Dan pošto je iz Turske stigla vest da će Aleks Marić uskoro postati slobodan igrač, jer Ergin Ataman ne želi da ga zadrži u Galatasaraju, navijači Partizana ponadali su se da bi upravo on mogao da bude adekvatna zamena "odbeglom" Đorđu Gagiću.

Sudeći po izjavi Duška Vujoševića - nije isključeno da se to i desi i da otkrovenje iz Fajnal for sezone 2009/10 ponovo zaigra pred Grobarima.

"Postoji mogućnost da se vrati, ali to znači da bi on morao da pristane na našu finansijsku situaciju, ovakvu kakva jeste, a veoma je teška", poručio je trener Partizana i otišao u digresiju...

"Ovo ne može da se svede na racionalnu trgovinu i posao, često se koriste ritualni izrazi i jezik, pa je po tom jeziku Kup 'svetinja'. Ako je tako, onda je svetinja i igrati za Partizan. U takvom kontekstu može da se upotrebi i termin 'izdaja', koji se često koristi u sportu", aludirao je trener Partizana na svoju izjavu o mogućem neodlasku na završni turnir Kupa Koraća, pa na saopštenje iz Humske 1 nakon razlaza sa Gagićem.

Marića su mediji ove sezone već "promovisali" u pojačanje Partizana, ali je on po isteku kratkoročnog ugovora sa Makabijem prihvatio takođe kratkoročnu saradnju sa turskim klubom, pred početak Top 16 faze Evrolige.

"Kada je u pitanju Marić, novi faktor je to što je Gagić otišao. Ako pristane na veoma male zarade, koje neće biti redovne, nije isključeno da sa njim napravimo dogovor".

"Moram da podvučem da je Gagić bio najredovnije plaćen - ne redovno, ali najredovnije u ovoj ekipi. Kasnile su mu tri plate, ali to je to. U takvom kontekstu se govori o izdaji. Pa posle govore da smo mi licemerni, kao i neki drugi igrači".

"Meni se čini da je licemerno pričati da je Kup svetinja i ne znam kakva obaveza. Igrači nisu plaćeni. Koliko je onda moralno staviti nekome imperativ da ode i da igra Kup? Pri čemu se zna da je Partizan doveden u ovu situaciju. Tržište je malo, sponzorstva idu direktno političkim uticajem, a mi smo ostali bez svih krupnih sponzora, osim NIS-a".

Ubedljiva pobeda nad Levskim obezbeđena je u poslednjoj četvrtini, inače je uglavnom bilo desetak poena razlike.

"Igrači koji su ostali u njihovom timu, pokazali su da imaju karakter. Nisu došli ovde da se sami dobiju. Morali smo da odigramo maksimalno, da ih izvedemo iz ritma, da bolje branimo šut za tri poena i bolje odigravamo kontre. Tako smo 'prelomili' meč. Igraju atipično, videli ste da ni protiv Levskog nije lako igrati".

Trener Partizana zahvalio se i navijačima, na još jednom "času ljubavi".

"Doći u ovolikom broju u ponedeljak od 18 časova, pokazuje koliko su vezani za klub i koliko brinu da se ne desi neki veći lom, nego da Partizan ostane ozbiljan i na svom nivou".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC