• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krka još slavi pobedu nad Zvezdom

Autor mondo.rs

"Sjajan je osećaj. Svesni smo da smo pobedili najbolji tim u ligi", kaže Kris Buker, jedan od najboljih košarkaša u Novom Mestu.

Posle 20 utakmica ABA lige i isto toliko pobeda, istorijski niz Crvene zvezde Telekom završen je u Sloveniji, u dvorani Krke. Utakmica je odigrana prošlog vikenda, ali se u svlačionici domaćih još priča o njoj.

Kris Buker, jedan od nosilaca igre slovenačkog prvaka, dao je intervju za zvanični sajt ABA lige i opisao kako se oseća u danima posle velike pobede.

"Sjajno je! Osećaj je i dalje fenomenalan, jer su pobeđivali u nizu jedan po jedan tim u ABA ligi. Uz to, igraju sjajno u Top 16 fazi Evrolige. Da, prekinuli smo njihov niz nepobedivosti, ali smo svesni činjenice da su i dalje najbolji tim u ligi".

U kom momentu je Krka postala svesna da bi mogli da obori Zvezdu?

"Već od početka. Znali smo da možemo da pobedimo ako počnemo na pravi način - ispravnim karakterom i pristupom. Zaista smo na početku osetili da možemo to da uradimo. Tačtički, nije bilo tajni. Jednostavno smo znali da je to moguće ako uradimo ono što smo se dogovorili"

Kako su izgledale pripreme za duele sa Bobanom Marjanovićem?

"Nemoguće je pripremiti se za to. Ne možete da se spremite da igrate protiv takvog igrača. Toliko je visok, odlično se kreće i teško je braniti ga, uzimajući u obzir i njegov osećaj za igru. Zaista volim da gledam kako igra i uživam igrajući protiv njega. Sa sjajnom timskom odbranom uspeli smo da ga zadržimo na devet poena. Vangmene je uradio sjajan posao i uradili smo sjajan posao braneći se od Marjanovića sa strane pomoći"

Kris Buker (208, 33) je u nekoliko navrata igrao u Slobeniji. Dres Olimpije nosio je u sezoni 2007/08, a za Krku je nastupao u takmičarskoj 2010/11, pre nego što se 2013. vratio u Novo Mesto. Američki krilni centar posebno ističe da je srećan radom sa srpskim trenerom Aleksandrom Džikićem.

"Strog je prema mladim igračima, ali generalno - samo traži maksimum od svih. Pokušava da izvuče maksimum od svakoga. Ne samo od najmlađih. Sjajan je trener i zaista uživam igrajući sa njim. Naš odnos je savršen. Poznajem ga od 2008. Ekstremno je važno u stranoj zemlji raditi sa trenerom koji veruje u tebe. On me sluša i naravno da i ja slušam njega. Za sve nas je više od trenera. Smatram ga i prijateljem. Bio je jedan od najvećih razloga zbog kojih sam se vratio u Krku"

Amerikanac ove sezone prosečno postiže 11,9 poena po meču, uz 8,2 skoka. U pobedi protiv Zvezde ubacio je 18 poena i dao veliki doprinos trijumfu kojim je Krka stekla skor 11-10.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC