• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan uživa: U Istanbulu kao kod kuće

Autor mondo.rs

Srpski šuter odlično se oseća u Feneru. Igra dobro, trener mu veruje i ne menja navike iz Beograda.

Bogdan Bogdanović stigao je letos u Fenerbahče kao "Evroligina zvezda u usponu", sa slavom igrača koji je nosio Partizan ka tituli i bio jedan od važnijih faktora u pohodu reprezentacije na svetske vrhove.

Velika očekivanja i poverenje Željka Obradovića odmah je počeo da opravdava. Samo je Endru Gaudlok u Evroligi proveo više vremena od Bogdana na terenu u dresu turskog prvaka. Amerikanac prosečno igra 29,57 minuta, Bogdan 28,56.

Prošle sezone, u Partizanu je prosečno u Evroligi postizao 14,8 poena. I sada kraj njegovog imena stoji dvocifrena cifra (11 poena), jer je treći najbolji strelac ekipe, iza Gaudloka (17,6) i Nemanje Bjelice (11,6).

Fener se takmiči u Grupi F Top 16 faze. Tabela posle šest kola treći je na tabeli, sa skorom 4-2. Grupu predvode CSKA i Olimpijakos, sa po samo jednim porazom u šest kola (5-1). Isti učinak kao i tim Željka Obradovića ima i Efes našeg Dude Ivkovića. Zanimljivo je da će baš ta dva tima igrati u petak u dvorani Abdi Ipekči.

"Imam šansu da treniram sa ljudima koji znaju moj jezik i jako mi pomažu. Posebno trener Željko i zato se u Istanbulu osećam kao kod kuće", rekao je Bogdanović u intervjuu za sajt Evrolige.

Još jednom se setio okolnosti u kojima je prihvatio ponudu turskog prvaka.

"To mi je bila prva odluka. Kada sam čuo da me hoće Željko i da me hoće Fenerbahče, razgovarali smo i postigli dogovor. Zaista sam bio zainteresovan za ono što sam od njega čuo o svojoj karijeri za ovu sezonu i nadam se da će ovo biti najbolje za mene", dodao je.

Pod vođstvom osmostrukog šampiona Evrope dobio je šansu da i ove godine zablista i pokaže koliko zna. Obradović mu veruje i to potvrđuje činjenica da je samo pet igrača provelo više vremena od Bogdana na evroligaškim parketima.

Ciljevi Fenera u takmičenju su najviši. Kakvi su lični planovi ljubimcu Grobara?

"Nadam se da ću u Fenerbahčeu, uz Željka, naučiti da osvojim titulu Evrolige. Zato sam došao ovde", dodao je Bogdan.

Kada ne trenira i dalje voli da igra igricu "World of Warcraft".

"Mogu da se 'ispraznim' u toj igrici, da mi pomogne da sebi smanjim tenziju. Volim takmičarske igre. Naravno, uvek volim da budem najbolji. To mi je, na neki način, psihološka priprema za utakmice", nasmejan je objasnio srpski košarkaš..

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC