• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas menja: Rakočević ulazi, Bodiroga izlazi!

Autor mondo.rs

Dejan Bodiroga, kao što je bilo najavljeno između redova, posvetiće se radu u FIBA, dok će njegovo mesto u KSS biti ponuđeno Igoru Rakočeviću.

 Đilas menja: Rakočević ulazi, Bodiroga izlazi! Izvor: MN PRESS

Igor Rakočević blizu je da nasledi Dejana Bodirogu na mestu potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije, pišu "Novosti".

"Nekadašnja reprezentativna izmena ovog puta dogodiće se izvan terena, tačnije na sednici izborne Skupštine KSS 21. februara u Nišu", navodi list i najavljuje da će se Bodiroga posvetiti radu u bordu FIBA Evropa.

"Znam da sam predložen za mesto potpredsednika KSS i veoma sam motivisan da, ako budem izabran, pomognem u ostvarivanju interesa naše košarke u Evropi i dobrih rezultata reprezentativnih selekcija. Ako budem izabran, radiću maksimalno ozbiljno i posvećeno. Imam integritet i nikakvi spoljni faktori ne bi mogli da utiču na mene", rekao je Rakočević i dodao:

Vreme će pokazati, ali nije nemoguće da Bodirogin skok iz KSS u FIBA ima veze sa ofanzivom koju je ova organizacija najavila za ovo proleće i leto, kada će navodno "napasti" ABA ligu i potom ULEB.

"Moje reprezentativno iskustvo datira još od juniorskih dana, tako da mislim da bih mogao da pomognem mladim igračima. Još ne mogu tačno da kažem kakva bih zaduženja imao, ali bila bi velika čast da zamenim Dejana Bodirogu, legendu naše i svetske košarke i da nastavim posao koji je uspešno radio u protekle četiri godine. Razgovarao sam sa predsednikom Draganom Đilasom, veoma sposobnim čovekom koga mnogo poštujem i totalnim zaljubljenikom u košarku. Drago mi je što se nastavlja sa praksom da što više sportista bude uključeno u rad Saveza".

Ta promena trebalo bi da bude i jedina u najužem rukovodstvu KSS. Izvestan je reizbor Đilasa, kao i potpredsednika za takmičenje i žensku košarku, Dejana Tomaševića i Ane Joković.

Osim ogromnog klupskog igračkog iskustva, sticanog u Zvezdi, Budućnosti, Minesoti, Pamesi, Real Madridu, Taukeramiki, Efesu i Sijeni, trostruki najbolji strelac Evrolige u biografiji ima i tri zlatne medalje, evropske sa omladinskom selekcijom 1998. i seniorskom 2001, kao i svetsku s najboljim nacionalnim timom 2002.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC