• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real "ubio" Žalgiris njegovim oružjem!

Autor mondo.rs

Navijači litvanskog kluba gledali su kako gosti cepaju mrežicu u drugom poluvremenu.

 Real "ubio" Žalgiris njegovim oružjem! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Reala iz Madrida pobedili su Žalgiris njegovim oružjem na njegovom terenu - šutem za tri poena!

Do dolaska "kraljevića" u Kaunas, Žalgiris je kao tim sa veoma jakom odbranom držao rivale na 27 odsto u šutu za tri, a onda gledao kako protivnik ubacuje 11 trojki iz 23 pokušaja za procenat od 47 odsto i pobedu od:

Žalgiris - Real Madrid 71:88 (23:24, 24:23, 13:25, 11:16) u utakmici 7. kola Grupe E, Top 16 faze.

Real će tako ostati lider grupe u kojoj je i Crvena zvezda, dok Litvanci polako gube šanse za plasman među četiri najbolja.

Posle poptuno ravnopravnog i neizvesnog prvog poluvremena, sa mnogo izjednačenja i promena vođstva (47:47), Real je po navici stegao u trećoj četvrtini, naterao "zelene" na šuteve iz kontakta, trka i van balansa, a na drugoj strani, uz sjajno šutersko veče Andresa Noćionija i Rudija Fernandeza, stigao do 12 poena prednosti za lagodnu četvrtu četvrtinu u kojoj šesta pobeda ekipe Pabla Lasa nije dolazila u pitanje.

Žalgiris je zaustavljen na 8/24 u šutu za tri poena, a naročito je dobro čuvan bio najbolji igrač litvanskog kluba, Džejms Anderson, koji je za tri poena šutirao 0/6. Madriđani su ga, menjajući se u odbrani, zadržali na dva koša iz dva pokušaja za dva poena.

Ni Milankis (3/8), ni Lekavičijus (1/4) nisu se proslavili u šutu za tri, pa je tako klub iz Kaunasa ostao na dve pobede u sedam utakmica, jednom više od Crvene zvezde koja se u petak uveče od 20.45 sastaje sa Panatinaikosom u Atini.

Žalgiris je uspeo samo da nadskoči Real (40:28), dok su sve ostale statističke kategorije pripale gostima. U asistencijama bilo je 23:17, u izgubljenim loptama 6:15, u ukradenim loptama 2:10, a pored sjajnog šuta za tri, Real je imao 53 odsto ubačenih šuteva za dva poena.

U igri pod košem ponovo je bio nezaustavljiv Felipe Rejes sa 16 poena, od čega je 11 ubacio u prvoj četvrtini. Noćioni je utakmicu završio sa 15, a Fernandez sa 17 poena uz šut prvog za tri 3/5, a drugog 3/4.

Utakmicu je pratilo 11.111 gledalaca.


Izvor: MONDO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC