• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo je Barsa pobedila kod kuće!

Autor mondo.rs

U "Zvezdinoj" Grupi E, ove večeri dominirale su gostujuće ekipe, što je osetio i Makabi na svojoj koži.

 Samo je Barsa pobedila kod kuće! Izvor: MN PRESS

Burno veče u "Zvezdinoj" Grupi E, Top 16 faze Evrolige, otvorili su košarkaši Real Madrida pobedom nad Žalgirisom u gostima, potom je Alba iz Berlina napravila iznenađenje i nadigrala šampiona Evrope, Makabi u Tel Avivu, da bi čast domaćina odbranila Barselona.

U Kataloniji, samo se na kratko postavljalo pitanje pobednika u meču Barselona - Galatasaraj.

Serijom 2:13, Galata je s kraja treće i početkom četvrte četvrtine uspela 13 poena zaostatka da pretvori u otvorenih 85:65 i natera Ćavija Paskuala na hitan tajm-aut, ali je odgovor Barselone stigao brzo i efektno.

Još jednom je tim Ergina Atamana, koji je imao samo deset igrača na raspolaganju, bio blizu i to kod rezultata 71:68, a onda je Barselona napravila seriju 11:0 za dva minuta igre i obezbedila navijačima miran kraj utakmice.

Posle 40 minuta igre, Barselona - Galatasaraj 82:70 (22:20, 30:19, 14:17, 16:14), za skor 4-3 posle 7. kola u Grupi E, u kojoj će u petak uveče biti odigran poslednji susret ove runde, Panatinaikos - Crvena zvezda.

Izvor: MONDO

ŠOKANTAN PORAZ MAKABIJA U TEL AVIVU!

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Albe iz Berlina zabeležili su pobedu na parketu šampiona Evrope!

Pred 11.000 bučnih navijača u Tel Avivu, tim iz Berlina izdržao je nalet Makabija na početku utakmice, a potom odigrao fantastičnu odbranu u drugom delu igre i kaznio mali broj faulova žuto-plavih u neizvesnoj završnici za:

Makabi - Alba 59:66 (16:15, 20:20, 8:15, 15:16), u utakmici 7. kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Makabi sada, u grupi u kojoj je i Crvena zvezda, ima skor 5-2, dok je Alba na 3-4.

"Ponos Izraela" je serijom 13:2 stekao vođstvo od 25:17, međutim brzo je tim našeg Saše Obradovića odgovorio i vratio stvari na početak (28:27), da bi se na odmor otišlo sa 36:35, uz mnogo grešaka na obe strane. Iz svlačionice se nabrijanija vratila Alba, koja je serijom 2:10 stigla do 38:45.

Berlinci su u trećoj četvrtini odigrali neverovatnu odbranu i primili samo dva koša za prvih sedam minuta igre, pa su u četvrtu deonicu ušli sa 44:50. Međutim, tada su stali i dozvolili protivniku da se skroz vrati u susret i digne navijače na noge (53:53), što je bio poziv Džonatanu Tabuu da na trojku Džeremija Parga za izjednačenje, odgovori trojkom za novu seriju Albe. Očas posla bilo je "plus 5", a onda je usledio rasplet.

Prvo je Sofoklis Skorcanitis, na 1:05 do kraja, pogodio jedno slobodno bacanje za 58:60, kada je Aleks Renfro odlučio da potroši 23 sekunde od napada i digne se za tri poena, i pogodi. S tim da je nagazio liniju, pa je bilo "samo" 58:62.

Na drugoj strani, pod košem je fauliran Brajan Rendl, koji je takođe ubacio samo jedan penal (59:62), pa je izraelski šampion morao da traži brzi faul, ali nije bio u bonusu! Alba je na 23 sekunde do kraja imala pun napad sa centra igrališta, umalo domaći agresivonom odbranom nisu bacili Marka Banića na svoju polovinu, međutim Hrvat se snašao, bacio pas u padu ka Džamelu Meklinu, koji je ukucao loptu u koš i doneo veliku pobedu svom timu - 59:64.

Makabi je probao da stigne do brzih poena, ali je uspeo samo da primi još dva za tajac u dvorani.

Izvor: MONDO

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabele posle utakmica odigranih u četvrtak uveče.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC