• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog njega su Kari i Tompson braća

Autor mondo.rs

Zbog Brajana Vita mnogi danas misle da su ubitačni šuteri Golden Stejta zaista u krvnom srodstvu. A, on je samo stvorio nadimak "Splash brothers".

Krajem 2012. godine, Golden Stejt je igrao protiv Šarlota utakmicu koja neće ostati zapamćena po rezultatu ili po senzaciolnim potezima.

Tog 21. decembra nastao je termin "Splash Brothers".

Povezane vesti

Na poluvremenu, Golden Stejt je vodio 58:49, a na kraju i lako pobedio - 115:100. U prve dve četvrtine, Stef Kari i Klej Tompson šutirali su trojke 7/11 i posebno inspirisali Brajana Vita, novinara koji uređuje zvanični sajt njihovog kluba.

Dok su se košarkaši odmarali i spremali za drugi deo utakmice, on je "okačio" na Twitteru poruku koja će se brzo "primiti" i postati lako prepoznatljiva među svima koji vole košarku.

Nazvao je Tompsona i Karija "Splash brothers".



Koliko se taj termin primio pokazuje i Google pretraga, koja sada lako prepoznaje pitanja korisnika: "Da li su Stef Kari i Klej Tompson braća?".

Nadimak se svideo i rukovodstvu franšize Golden Stejta, koje je tražilo od Vita da i dalje koristi taj termin. Sada, dve godine kasnije, u upotrebi je više nego ikada, jer Kari i Tompson i dalje rade fenomenalne stvari na parketu. Ove sezone ubacuju više od 45 poena po meču.

"Splash brothers" su i prvi "ol-star" dubl "ratnika" od 1993, kada su u Juti zajedno biti Tim Hardevej i Kris Malin. Štaviše, prvi su starteri Golden Stejta na "ol-staru" od Rika Berija i Nejta Tarmonda, koji su to bili daleke 1967!

"Taj nadimak je nešto što mi niko neće oduzeti. To što sam stvorio "Splash brothers"-e ostaće dokaz da sam bio živ", rekao je Vit.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC