• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Zadovoljstvo, uprkos porazu

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih žali što meč protiv Panatinaikosa nije otišao u produžetak i što ekipa na "plus pet" nije odigrala pametnije.

Crvena zvezda Telekom doživela je šesti poraz u sedam utakmica Top 16 faze Evrolige, jedan od onih koji dugo ne daju snu na oči.

Slično meču protiv Žalgirisa prošle nedelje, poslednji šut uzeo je Markus Vilijams, ovog puta iz mnogo bolje pozicije, ali lopta je završila na obruču i Ej Džej Sloter iz kontre je "overio" pobedu Panatinaikosa - 74:69.

Neko ko nije gledao utakmicu, verovatno ne bi pretpostavio da je u 11. minutu bilo čak 28:6 za "zelene", a četiri minuta pre kraja 60:65. Dakle, Zvezda je 25 minuta između svog najgoreg i najboljeg rezultata dobila sa 27 poena razlike!

Uraditi to protiv jednog od najtrofejnijih klubova Evrope, na njegovom parketu, nije malo. Međutim, kada se sve sabere i oduzme, nije bilo dovoljno...

"Oni su počeli utakmicu odličnom igrom u odbrani, a mi loše u obe faze. U prvoj četvrtini smo imali devet izgubljenih lopti i tako smo došli u veliki zaostatak. U tom trenutku je utakmica mogla da ode u još gorem pravcu po nas, ali smo se dobrom odbranom u drugoj četvrtini vratili u meč, ne izgubivši pri tom nijednu loptu", rekao je na konferenciji za novinare Dejan Radonjić.

Trener Zvezde smatra da je igra njegove ekipe u drugom poluvremenu bila veoma kvalitetna...

"...Dok nismo poveli sa pet poena razlike. Tu smo napravili nekoliko grešaka, koje je Panatinaikos, kao iskusna ekipa, znao da kazni. Mogli smo na kraju da izborimo produžetak, ali nismo uspeli", podsetio je na donekle iznuđen šut za tri poena Markusa Vilijamsa.

IVANOVIĆ: LAKO SMO POVELI


Trener Panatinaikosa Duško Ivanović pohvalio je reakciju njegovih igrača u poslednjih pet minuta utakmice.

"Naše strpljenje i dobra odbrana u četvrtoj četvrtini bili su ključ pobede. Na početku smo lako poveli sa 20 poena razlike i dozvolili da nam opadne intenzitet igre, ali smo se na vreme trgnuli".

Radonjić je rekao da u Zvezdi, generalno, imaju razloga za zadovoljstvo ovom utakmicom.

"Protiv jakog tima smo igrali dobro tri četvrtine, posebno ako se uzme u obzir da su nam nedostajala dvojica važnih igrača (Jović i Dangubić). Bez obzira na sve probleme, bili smo konkurentni i borili smo se za pobedu. Nismo je i ostvarili, ali kada se podvuče crta, zadovoljni smo".

Zvezda u ponedeljak u derbiju 22. kola ABA lige dočekuje Cedevitu, nakon čega će pauzirati od obaveza u elitnom takmičenju i braniti trofej u Kupu Koraća.

Na startu drugog "kruga" Top 16 faze gostovaće Real Madridu 26. februara, a potom sledi derbi okršaj sa Partizanom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC