• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Na Cedevitu uz eho iz Atine

Autor mondo.rs

Dejan Radonjić poziva navijače da u derbiju 22. kola ABA lige pruže što veću podršku "potrošenoj" ekipi.

 ZVEZDA: Na Cedevitu uz eho iz Atine Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde Telekom, kao učesnici Top 16 faze Evrolige, ove zime su izloženi konstantnom naporu - od putovanja, teških utakmica, očekivanja i reakcija javnosti, na kraju i od psiholoških posledica kakve mogu da ostave porazi u neizvesnim završnicama, od Žalgirisa i Panatinaikosa.

Ekipa se prvi put ove sezone nalazi u seriji od tri poraza u dva takmičenja i to je jedan od razloga što želi pobedu nad Cedevitom (ponedeljak, 20.30), iako je situacija na tabeli takva da ni eventualni drugi poraz zaredom, posle rekordnih 20-0 u ABA ligi, ne bi bio nikakva tragedija.

Crveno-belima ne ide u prilog to što Stefan Jović i Nemanja Dangubić prethodnih dana nisu trenirali sa ekipom, pa će u najboljem slučaju imati minimalne uloge protiv Zagrepčana.

NAPREDAK TEJIĆA

Zvezda je u Marku Tejiću poslednjih nedelja dobila igrača sa zapaženom ulogom u mečevima oba takmičenja. Perspektivni krilni centar više nije ograničen samo na završnice, u kojima se više ne postavlja pitanje pobednika. "Tejić je naš najmlađi igrač. Definitivno je napredovao i ozbiljno ćemo računati na njega do kraja sezone, a u narednim godinama još više", prokomentarisao je Dejan Radonjić.

Radonjić se priprema kao da oni neće nastupiti ni u ponedeljak, sa idejom da budu potpuno spremni za finalni turnir Kupa Koraća i sve ono što sledi kasnije.

"Biće nam to treći meč bez dvojice igrača iz rotacije, što u ovom ritmu i opterećenju ima veliki uticaj. U duel sa još jednim kvalitetnim protivnikom ulazimo potrošeni ne samo utakmicom protiv Panatinaikosa, već i serijom utakmica pre toga", izjavio je Dejan Radonjić na konferenciji za medije.

"Takmičarski, imamo gotovo obezbeđeno prvo mesto u ABA ligi, ali želimo da odigramo dobar meč, da pobedimo i u dobroj atmosferi otputujemo u Niš na Kup. Naravno, za to nam je potrebna podrška navijača, koje pozivam da u što većem broju dođu u Pionir i podrže nas", dodao je šef stručnog štaba.

Ulaznice po ceni od 300 (tribine) i 500 (parter) dinara prodavaće se na biletarnici Pionira u ponedeljak od 16 časova, a u nedelju, zbog praznika, na ograničenom broju prodajnih mesta Eventima - u TC Ušće i od 18 do 20 časova u Domu omladine.

Postavlja se pitanje kakvo je raspoloženje u ekipi, posle gostovanja na kome je "skalp" višestrukog prvaka Evrope bio tako blizu?

"Postoji žal što nismo slavili i napravili podvig, nakon što smo od 22 poena zaostatka došli do 'plus pet'. Velika je stvar odigrati tako protiv jednog Panatinaikosa, doći u priliku da ga iznenadimo pred njegovim navijačima. Međutim, razlika u iskustvu je bila evidentna u završnici. Naravno da žalimo što nismo do kraja valorizovali dug period dobre igre", priznao je Radonjić.

Cedevita sa skorom 15-6 zauzima treće mesto na tabeli, ali je sada već vrlo opasno ugrožava Partizan.

Zvezdin strateg smatra da je reč o jakoj ekipi, u poslednje vreme jačoj za oporavljene veterane Stanka Baraća i Marka Tomasa.

Radonjić je podsetio da je Cedevita napravila vredan rezultat u Evrokupu, plasmanom u osminu finala, čime objašnjava prošlonedeljnu mukom ostvarenu pobedu nad Cibonom u zagrebačkom derbiju (81:79).

"Cedevita između kola ABA lige igra mečeve u Evropi, ima ogromnu potrošnju i to već dugo traje. Sasvim je normalno očekivati da, kao protiv Cibone, dođe do drugačijeg njihovog izdanja, nego kada bi se pripremali sedam dana, imali optimalno vreme za oporavak i trening. Recimo, pre te utakmice su bili u Saragosi, napravili važan 'brejk' i to ih je potrošilo. Slične oscilacije vidljive su i kod Olimpije i Budućnosti, koji su takođe dobro igrali Evrokup".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC