• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brzo zaboravljamo šta nam je Markus doneo"

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde Telekom najavio je da će preostala četiri kola ABA lige iskoristiti da pripremi ekipu za plej-of, a sada se svi okreću odbrani Kupa.

 "Brzo zaboravljamo šta nam je Markus doneo" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić zadovoljan je ukupnim utiskom koji je njegova ekipa ostavila u pobedi nad Cedevitom 78:63.

Pretendenti na titulu i plasman u Evroligu ušli su gotovo izjednačeni u poslednju četvrtinu, u kojoj je igrao samo jedan tim. Crveno-beli su tih 10 minuta rešili u svoju korist čak sa 19:5.

"Normalno je da smo želeli da slavimo posle tri vezana poraza i zbog toga početak utakmice nije bio idealan, ali smo držali ritam. Kada je Cedevita povela (krajem treće četvrtine), odigrali smo fantastično u odbrani i došli do važne pobede".

Crvena zvezda Telekom sa skorom 21-1 "beži" drugoplasiranoj Budućnosti pet pobeda, a do kraja ligaškog dela takmičenja ostala su još četiri kola.

"Zadovoljan sam što smo i teoretski obezbedili prvo mesto. Nastavak lige ćemo iskoristiti kao pripremu za plej-of. Ukupan utisak sa ove utakmice je jako dobar i to me raduje", dodao je Radonjić.

Zvezdin strateg poručio je da su igrači od sada potpuno koncentrisani na Kup Koraća, gde od petka do nedelje treba da ostvare tri pobede kako bi odbranili trofej.

Radonjić se nada da će u Nišu moći da računa i na Nemanju Dangubića (stopalo), dok je Stefan Jović prekinuo pauzu od nepune tri nedelje vrlo dobrom partijom protiv Cedevite (7p, 5sk, 2as, 2ukr).

Jović je na terenu proveo 20 minuta, a "starter" Markus Vilijams nepunih 10, manje od svih, osim Nikole Rebića, koji je ušao sa klupe samo za poslednju odbranu i poslednji napad na utakmici.

"Vraćao sam Jovića posle povrede i zato je igrao više od Markusa, koji je na tri prethodna meča igrao jako puno. Nisam zabrinut zbog njega i mogu da kažem da će on i dalje biti naš lider i uzimati odlučujuće šuteve. Brzo zaboravljamo šta nam je sve doneo protiv Laborala, Valensije i drugih ekipa", stao je Radonjić u zaštitu Amerikanca, koji u prethodnih 10 dana nije imao sreću da pogodi za pobedu nad Žalgirisom u Areni, pa za eventualni produžetak u Atini protiv Panatinaikosa.

Crnogorski stručnjak razvejao je sumnje u ozbiljniju povredu Branka Lazića, nakon što je borbeni bek dobio udarac u butinu u finišu utakmice.

Trener Cedevite Jasmin Repeša postavio je cilj - četiri pobede u preostala četiri kola, kako bi Zagrepčani zauzeli drugo mesto i imali prednost domaćeg terena u polufinalu.

"Ovo je bila prilika da odigramo mnogo bolje, pa i pobedimo, ali smo drugu i četvrtu četvrtinu odigrali ispod svakog nivoa. Nismo mogli da odgovorimo na pojačanu agresivnost Zvezde", rekao je Repeša.

"I dalje je sve u našim rukama, ako dobijemo preostale četiri utakmice bićemo drugi".

Cedevita ima skor 15-7, kao i Partizan, a druga je Budućnost sa 16-6.

Hrvatski tim ima međusobni skor 1:1 sa crno-belima, uz bolju koš-razliku, a protiv Podgoričana 1:0 i utakmicu kod kuće u pretposlednjem kolu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC