• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Zvezda je apsolutni favorit u Nišu

Autor mondo.rs

Trener Partizana večitom rivalu daje najveće šanse za trijumf u Kupu Radivoja Koraća, ali i opominje da je to specifično takmičenje i da favoriti znaju da se okliznu

 Vujošević: Zvezda je apsolutni favorit u Nišu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Partizan će u četvrtak od 21 započeti takmičenje na završnom kupu Radivoja Koraća u Nišu. Rival u četvrtfinalu biće Vojvodina.

Ukoliko sa uspehom prođe prvu prepreku, crno-beli će ići na megdan pobedniku meča drugog četvrtfinala između Crvene zvezde i Konstantina.

Duško Vujošević ističe da najveće šanse za trijumf u Kupu ove sezone daje Crvenoj zvezdi, koja i brani prošle godine osvojeni trofej, ali i opominje da su iznenađenja uvek moguća.

"Potpuni i apsolutni favorit je Crvena zvezda, ali iznenađenja u Kupu su uvek moguća. Znaju i apsolutni favoriti da se okliznu, zato i mi moramo prvo da sprečimo Vojvodinu da nas iznenadi", izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare uoči puta u Niš.

Vujošević je ocenio da je razlika između klubova koji se takmiče u ABA ligi i KLS "značajna".

"Sigurno da su ABA ligaši favoriti, ali lopta je okrugla i sve je moguće. Dobre igre srpskih klubova u ABA ligi pokazuju da u našoj zemlji i dalje ima kvaliteta".

Trener Partizana smatra da je značaj domaćeg Kupa promenom sistema bodovanja za mesto na evro sceni umanjen, ali da i pored toga ovo takmičenje ima svoje vrednosti.

"Bez obzira što je kroz ovaj način bodovanja Kup dosta obezvređen, on ima svoje simbolične i druge vrednosti, kao jedno od dva domaća takmičenja. Igra se jedna utakmica i dosta zavisi od 'gospodina slučaja', i nisu se malo puta dešavala iznenađenja", oprezan je strateg Partizana.

Završnica Kupa Radivoja koraća 11. put će se održati u Nišu, a Partizan je od kada to takmičenje nosi ime po legendarnom srpskom košarkašu čak četiri puta trijumfovao u hali Čair.

"Za Niš nas vezuju lepe uspomene, jer smo tamo osvojali pehar domaćeg Kupa. Imamo tamo dosta navijača i radujemo se još jednom odlasku u taj grad".

Trener Partizana istakao je pred put u Niš da nema povređenih igrača u timu, a da jedini problem predstavlja temperatura koja muči Mihajla Andrića, zbog čega je u Zagrebu protiv Cibone u poslednjem kolu ABA lige manje igrao.

RASPORED KUPA KORAĆA

ČETVRTAK (19. februar)
Metalac - Vršac (17)
Partizan - Vojvodina (21)

PETAK (20. februar)
Mega Leks - FMP (17)
Crvena zvezda - Konstantin (21)

Polufinalni mečevi igraće se 21. februara u terminima od 18.30 i 21 sat, dok je finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća zakazana za nedelju, 22. februar u 17 sati.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC