• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagorac za MONDO: Imamo i kvalitet i dobar žreb

Autor mondo.rs

Devetnaestogodišnji kapiten Mega Leksa optimista pred nastup na završnom turniru Kupa u Nišu.

 Zagorac za MONDO: Imamo i kvalitet i dobar žreb Izvor: MN PRESS

Ekipa Mege nekoliko godina unazad pruža zapažene partije u Kupu Koraća i ujedno beleži sve bolje rezultate, sa izuzetkom 2012, kada je u četvrtfinalu izgubila od Partizana sa 29 poena razlike.

Mega je 2013. u Kragujevcu namučila Partizan u polufinalu, a prošle godine u Pioniru prvi put stigla do finala, čak imala šut za trijumf protiv Crvene zvezde Telekom, ali je neprecizan bio Nikola Jokić.

Rade Zagorac, talentovani bek šuter sa visinom krila (204 cm), za MONDO kaže da se "mesecima unazad raduje Kupu u Nišu", jer smatra da Mega Leks ima kvalitet, kao i povoljan žreb, da ovog puta ode možda i do samog kraja.

"Očekujemo mnogo od predstojećeg turnira, više nego prethodnih sezona. Mesecima unazad se radujem Kupu, jer mislim da smo kadri da uradimo nešto značajno".

Dejan Milojević i njegovi momci u petak od 17 časova igraju protiv FMP-a.

KAD JE TRENER NERVOZAN...


Iako ima samo 19 i po godina i ove sezone debituje u ABA ligi, nedavno je imenovan za kapitena ekipe.

"Jako mi imponuje što mi je ukazan taj vid poverenja, sigurno sam jedan od najmlađih kapitena u istoriji Mege. Srećan sam zbog toga, ali svi smo zajedno u ovome i međusobno se bodrimo i pomažemo".

Upitan koja su mu specifična zaduženja, odgovara:

"Da vodim istezanje i da se obraćam treneru u ime ekipe, što je mač sa dve oštrice. Može da se desi da je nervozan, pa se onda kola slome na meni", dečački iskreno kaže Rade Zagorac.

U polufinalu bi išli na Metalac ili Vršac, a u eventualnom finalu na fizički i mentalno potrošenog pobednika "večitog" derbija (čast Vojvodini i Konstantinu, ali teško da srpski prvoligaši mogu do iznenađenja u četvrtfinalnim mečevima).

"Žreb nam ide na ruku i to je još jedan argument u prilog našoj želji da osvojimo Kup. Naravno, merodavan je samo parket. FMP sigurno ima kvalitet da nas pobedi već u prvoj utakmici, ako ne budemo imali pravi pristup i energiju".

Činjenica je da su za trofej potrebne "samo" tri pobede i to je ono što Kup čini atraktivnim i za ekipe koje u teoriji nisu favoriti.

"Nijedan trofej ne možeš lakše da osvojiš. Igra se po 'nokaut' sistemu i dovoljno je za iznenađenje da neka ekipa ima svoj dan, a protivnik da ga nema".

Ekipa Mege mnogo je drugačija od one koja je pre godinu dana bila nadomak trofeja.

Otišli su, između ostalih, iskusni Varda, Micić i Dangubić. Za unošenje mira i stabilnosti sada su zaduženi Marko Kešelj i Dejan Musli.

"U karijerama su prošli mnogo više od nas, Kešelj više od Muslija, ali obojica su igrači od kojih možemo mnogo da naučimo, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Velika je stvar što mi, bekovi i krila, imamo Kešelja pored sebe, a centri Muslija. Pravi su primer i igrom i ponašanjem", završio je Zagorac, koji je igrao za Srbiju na U-18 Evropskom prvenstvu 2013, a potencijalni je član U-20 selekcije za naredno leto.

U ABA ligi odigrao je 21 utakmicu i u proseku beležio 11 poena, 3,6 skokova i 1,9 asistencija, uz 40 odsto ubačenih šuteva za tri poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC