• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krisu Bošu ugrožena karijera!

Autor mondo.rs

Iz SAD stižu vesti da je sjajni NBA košarkaš, možda, teško bolestan i da će morati na lečenje.

Doktori koji su se bavili zdravljem Krisa Boša, najverovatnije na vreme su uočili veliku opasnost po njegovo zdravlje, odnosno tromb koji je kroz vene stigao do njegovih pluća!

Iz SAD stižu vesti o tome da se Boš suočava sa embolijom, odnosno takozvanim plućnim infarktom, koji može da ima fatalne posledice.

Ipak, kada se opasnost uoči na vreme, uz adekvanto lečenje, što može da znači i operaciju, sve može da bude sanirano na vreme i u Bošovom slučaju ne mora da znači i kraj karijere, ali...

Šta je embolija pluća?


Embolija pluća (EP) nastaje kada se tromb fragmentiše i odvojeni delovi (tromboembolusi), nošeni strujom krvi, dospeju u pluća. To je zapravo "plućni infarkt". Izvori embolusa u ovom slučaju su trombi koji se formiraju negde u venama tela (u stomaku, nogama i sl.) i od kojih se otkida deo i izaziva plućnu emboliju, piše portal "Stetoskop".

Prve prognoze upućuju na to da će Boš morati da miruje i ima umerene fizičke napore tokom narednih šest meseci, a da će dalje analize pokazati koliko je tromb velik, opasan i da li je operacija neophodna. ESPN navodi da bi 30-godišnji košarkaš mogao da odsustvuje s terena godinu dana.

Ova vest uplašila je sve ljubitelje košarke samo nekoliko dana nakon što je legendarni NBA as Džerom Kersi, šampion sa Portland Trejlblejersima, iznenada preminuo upravo od posledica plućne embolije, kada je masivni tromb uleteo u njegove disajne organe i izazvao krvarenje u plućima.

Boš nije otputovao na utakmicu Majami Hita u Njujorku, sa Niksima.

"CB4" je apsolutni lider Hita od prošlog leta kada je Lebron "King" Džejms razbio "Big 3" i vratio se u Klivlend Kavalirse. Boš je ove sezone beležio prosečno 21 poen i sedam skokova, a ambicije Majamija da bi ove sezone moglo da se uradi nešto u plej-ofu bile su podgrejane na isteku roka za trejdove u NBA ligi, kada su na Floridu stigla braća Dragić iz Finiks Sansa, Goran i Zoran.

Hlađenje je bilo momentalno i duboko!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC