• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kešelj zakucao, Jokić blokirao FMP

Autor mondo.rs

Ekipa Dejana Milojevića opet uspešnija od tima Milana Gurovića. Mega treći put uzastopno u polufinalu Kupa Radivoja Koraća!

 Kešelj zakucao, Jokić blokirao FMP Izvor: MN PRESS

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala, epilog je isti – Mega je pobedila FMP Železnik (92:85, po četvrtinama 22:26, 27:22, 21:21, 22:16).

Strahinja Mićović uveo je utakmicu u poslednji minut izjednačenim rezultatom, pošto je pogodio trojku za 85:85, ali je u sledećem napadu Marko Kešelj uzvratio zakucavanjem za svoj 26 poen u meču i novu prednost Mega Leksa.

Usledila je blokada Nikole Jokića na pokušaj Filip Čovića, a potom je centar Mege ostvario ofanzivni skok i poentirao na promašeno slobodno bacanje Miljenovića. Bilo je to za 90:85 i rasplet neizvesne utakmice u Nišu samo nekoliko sekundi pre isteka četvrte četvrtine.

Mega će u polufinalu igrati protiv Vršca u petak od 17 časova.

Izvor: MN PRESS

Da je raspoložen za igru, Marko Kešelj najavio je već u prvom napadu, pogodivši trojku. Iskusni šuter pružio je verovatno najbolju partiju ove sezone, a meč je završio sa 28 poena (4/9 za dva, 4/7 za tri, 8/8 za jedan) i pet skokova.

Od saigrača najbolje su mu parirali Nenad Miljenović, koji je imao 13 poena i isto toliko asistencija, Dejan Musli sa 12 poena i 13 skokova i Nikola Jokić, koji je uz 12 poena upisao i 10 skokova. Dvocifren broj poena upisao je i Rade Zagorac (13).

FMP je imao, takođe, nekoliko raspoloženih igrača, ali trojke Ognjena Dobrića u poslednjim sekundama druge i treće četvrtine, kojima su "panteri" smanjivali na poen zaostatka, nisu uspele da poguraju ekipu do veće prednosti. Najbolju priliku da se "odlepe" igrači Milana Gurovića imali su sredinom prve deonice, kada su vodili 17:9.

Uspeo je, ipak, favorizovani rival da ostane na dostižnoj razlici, a potom i da preokrene.

Najefikasniji igrač FMP-a bio je pomenuti Strahinja Micović sa 21 poenom Jedan manje ubacio je Ognjen Dobrić (6/8 za tri), uz osam skokova. Filip Čović je meč završio sa 17 poena i osam asistencija, a Marko Gudurić sa 11 poena.

Od 21.00 igra se poslednji četvrtfinalni duel, u kojem se sastaju Crvena zvezda Telekom i domaći Konstantin. Pobednik tog meča u polufinalu će igrati protiv Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC