• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o Partizanu: Nismo se pripremali za to!

Autor mondo.rs

"Razmišljali smo o svojim problemima, a igrači Partizana? Igrali su u timovima u kojima se mnogo toga osvajalo", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u večeri pred veliki duel.

 Radonjić o Partizanu: Nismo se pripremali za to! Izvor: MN PRESS

Konstantin je bio hrabar, Zvezda objektivno bolja. Domaćin je dobio aplauze i čestitke na borbenosti, a favorit rutinski izborio plasman u polufinale Kupa, zakazavši derbi za subotu u 21.00 čas.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić pružio je šansu svim igračima, osim još rovitom Branku Laziću, koji je sedeo kraj klupe "u civilu". Đorđe Kaplanović igrao je najmanje među crveno-belima - sedam minuta, a oporavljeni Nemanja Dangubić najviše - 23.

Najefikasniji je bio Boban Marjanović, koji se punom "Čairu" predstavio sa 15 poena i pet skokova. Radonjić je posle meča bio zadovoljan.

"Pre svega, hoću da čestitam kolegi Marku Cvetkoviću jako kvalitetan rad ove sezone i nagradu koju je primio pre meča (za doprinos niškoj košarci). Što se nas tiče, sve što smo priželjkivali - to smo i uradili. Savladali smo Konstantin i izborili polufinale. Pred nama su 24 časa za pripremu za polufunale, gde nas čeka najveći rival", rekao je trener Zvezde na konferenciji.

Činjenicu da njegov tim ima 24 časa manje da se pripremi za meč od narednog rivala nije uzeo kao otežavajuću okolnost.

"Vreme nećemo posmatrati kao problem. Spremićemo se za 24 časa i izaći ćemo na teren u 21.00 čas".

Hoće li Branko Lazić biti spreman za Partizan? U petak uveče samo se zagrevao, istezao i istrčavao kraj terena. Kada je utakmica počela - seo je na klupu u civilu.

"Lazić večeras nije bio u timu, nadam se da će sutra i on nastupiti i da ćemo posle večerašnjeg duela preostalo vreme dobro iskoristiti. I ovaj meč je iskorišćen za to da sutra budemo najspremniji što možemo. Prethodnih dana bili smo opterećeni povredama i to nam je stvaralo problem".

O Partizanu nije dugo govorio.

"Nismo do sada posebno pripremali tu utakmicu, jer smo razmišljali o Konstantinu i o svojim problemima - o izostancima Dangubića, Jovića, Markusa i nažalost Jovića... Što se Partizana tiče, ostvario je deset pobeda zaredom, ove godine nema poraz i već sam istakao da se radi o timu sa kvalitetom i velikim iskustvom".

"Igrači Partizana igrali su u timovima u kojima se mnogo toga osvajalo i imaju sistem koji je doneo veliki broj trofeja. Mi hoćemo da se nametnemo svojim kvalitetom i da tako dođemo do finala".

Niški novinari pitali su ga da li je prvi put u Nišu.

"I igrao sam čak ovde. Dvorana je sjajna, ljudi su srdačni, topli. Dobro znam kakve su Nišlije. Imam ih i u timu. Jako dobro mišljenje imam o njima. Ambijent je bio jako lep i mislim da bi bilo stvarno lepo da ovo vreme koje smo u Nišu svi zajedno posmatramo kao praznik košarke, da sve protekne u sportskom ambijentu, da navijači navijaju za svoj tim, a igrači igraju za svoje klubove i da se tako dođe do osvajača trofeja".

Trener Konstantina Marko Cvetković ne tako davno je i igrao za Zvezdu (sezona 2006/07). Nije hteo da uzvrati kolegi čestitke, uz ocenu da je prerano za to.

"Hvala Deji na lepim rečima. Da ne uzvraćam odmah, jer mu tek predstoji glavni deo sezone. Čestitaću mu, nadam se, za neko vreme. Generalno sam zadovoljan igrom svoje ekipe, time što smo parirali Zvezdi u skoku, što smo ih naterali na izgubljene lopte i što smo ostvarili planirano. Želim Zvezdi uspeh u nastavku Kupa, a potom i u nastavku sezone".

Upitan je da li mu je bilo teško da pripremi utakmicu, s obzirom na to da Konstantin nema često priliku da igra u punoj dvorani.

"Nije problem motivacija, već naterati ih da budu koncentrisani oko nekih sitnica i stvari koje smo se dogovorili. Isparilali smo u bitnim faktorima za mene i pokazali visok nivo želje, što opet daje nadu za nastavak sezone", podvukao je Cvetković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC