• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilasu novi mandat, Rakočević preuzima funkciju

Autor mondo.rs

Tim predsednika KSS dobio je poverenje i još jedan mandat. Uključen je i Igor Rakočević.

 Đilasu novi mandat, Rakočević preuzima funkciju Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Na obodima Kupa Radivoja Koraća u Nišu, u subotu je reizabrano rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije (KSS), sa jednom promenom.

Funkciju jednog od četiri potpredsednika KSS preuzeo je Igor Rakočević, nasledivši na tom mestu Dejana Bodirogu, koji će se posvetiti karijeri u FIBA. Rakočević će biti zadužen za mušku košarku.

Predsednik KSS Dragan Đilas dobio je drugi mandat. Prvi put je izabran pre četiri godine. Najbliži saradnici ostaće mu i potpredsednik KSS za takmičenje Dejan Tomašević, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik za finansije i marketing, Andrija Kleut.

"Hvala na poverenju i posebno hvala gospodinu Bori Stankoviću što je uveličao ovu završnicu Kupa i posetio nas. Želimo da završnica Kupa protekne kako je protekla i prethodna u dva dana. To nam daje veru i nadu da će košarka i ostati prvi sport u Srbiji. U prethodne četiri godine radili smo uz veliki trud naših selektora, igrača, stručnih štabova. Došli smo do svetskog srebra zato što smo svi verovali", rekao je Đilas.

On je zahvalio Dejanu Bodirogi.

"Hvala mu na svemu što je uradio prethodnih godina. S obzirom na funkciju koju sada ima, nadam se da će ostati deo ovog tima".

Finansijsku situaciju u KSS nazvao je dobrom, uz dodatak da "nigde u Srbiji nije potpuno dobra".

"Potrudićemo se da razvoj regionalnih centara bude ono čime ćemo se baviti. Jasno je da su nam Zvezda i Partizan dva najveća dobra, ali je jasno da bez regionalnih centara ne postoji nastavak razvoja. Selektor Đorđević je samo u Nišu bio četiri puta i to je veliki podsticaj ljudima ovde za rad".

Kao prioritetni cilj istakao je plasman reprezentacija na Olimpijske igre 2016.

"Ove godine je plan da budemo zemlja koja će imati dve reprezentacije na Olimpijskim igrama. Naše je da selektorima omogućimo da imaju sve uslove i da se svi zajedno radujemo. Nadamo se da ćemo posle 12 godina imati reprezentaciju u Riju", rekao je Đilas i apelovao:

"Da smanjimo sujete, da smanjimo negativan odnos jedni prema drugima i da funkcionišemo kao tim. Da pazimo na svaku reč koju izgovorimo. Da svaka reč bude usmerena u rad".

U svečanoj sali niškog hotela bio je maksimalni broj delegata - 32.  Na skupu su bili i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, čelnici Saveza, Bora Stanković, selektor Aleksandar Đorđević, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC