• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Zvezda je prikazala više

Autor mondo.rs

Trener i kapiten Partizana čestitali rivalu na pobedi u polufinalu Kupa. Vujošević od svojih igrača traži više karaktera i pameti.

Ekipa Partizana došla je na završni turnir Kupa Koraća kao drugi favorit, iza branioca trofeja, Crvene zvezde Telekom, ali je serija od devet pobeda u ABA ligi crno-belima davala nadu da mogu do velike pobede.

Nisu uspeli.

Ne računajući uvodnih sedam-osam minuta, gubili su čitavim tokom utakmice i na kraju izgubili rezultatom 67:76, propustivši najbolju priliku za preokret sredinom treće deonice.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Više su prikazali i zasluženo idu u finale. Mi moramo sa više karaktera i pameti da igramo utakmice koje nam predstoje i da na taj način pokažemo da smo iz ovog poraza, koji naravno boli, naučili nešto", rekao je na konferenciji za novinare Duško Vujošević.

Kapiten Dragan Milosavljević takođe je priznao poraz i ujedno preuzeo najveći deo odgovornosti za takav ishod.

"Čestitam Zvezdi na pobedi i dobroj igri. Nismo kontrolisali ritam utakmice. Najveći deo krivice za ovaj poraz je moj, jer nisam igrao dobro pre svega u odbrani, pa i u napadu", možda i previše samokritičan je bio Milosavljević.

On se okrenuo narednoj utakmici, koja sledi za osam dana - opet protiv Zvezde.

"Nas tek očekuju važni mečevi. Utakmica za vikend biće nam jako važna za konačan plasman u ABA ligi".

MURIĆ "TRADICIONALNO"


Edo Murić u 39. minutu je stao na nogu Luke Mitrovića, izvrnuo skočni zglob i uz pomoć sa klupe odšepao sa terena. U prvom derbiju sezone povredio je rame i pauzirao mesec i po.

"On se protiv Zvezde tradicionalno povređuje. Mislim da je manje opasno nego u prethodnom. Ne deluje mi nešto ekstremno teško", prokomentarisao je šef struke.

Vujoševiću je postavljeno pitanje šta je bilo ključno u odlučujućim momentima, strpljenje Zvezde ili nestrpljenje Partizana?

"Ne mogu da kažem da je na ovoj utakmici ispunjen plan. Iz prevelike želje je to nekad loše artikulisano, a to su stvari na kojima se utakmica dobija".

"Kada smo imali šansu da preokrenemo, pokazali smo najmanje strpljenja i nismo delovali u napadu kao pametan tim, koji dobro bira i koji ima dobru selekciju šuta. Naravno, dobar deo toga je i do protivnikove čvrstine".

Crno-beli su u polufinalnoj utakmici imali samo pet asistencija, Zvezda sedam.

"Dve asistencije manje nisu previše, niti su razlog poraza, već su to naših 14 promašenih slobodnih bacanja. Deo kvaliteta i jedne i druge ekipe bio je usmeren na to da se protivniku smanji broj asistencija", završio je Vujošević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC