• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Preobražaj u poluvremenu

Autor mondo.rs

Zvezdin kapiten ističe da je posle "minus sedam" na polovini utakmice morao kompletno da se menja način igre. "Neće biti preteranog slavlja".

 Mitrović: Preobražaj u poluvremenu Izvor: MN PRESS

Nijedno finale ne dobija se lako. U to su se košarkaši Crvene zvezde Telekom iznova uverili u nedelju popodne, kada su odbranili Kup Radivoja Koraća, posle svih 40 minuta žestoke borbe sa Mega Leksom (80:74).

Konstantno su "jurili" rezultat do 24. minuta, potom nekoliko puta pomislili da su na putu ka sigurnoj pobedi, da bi Mega odmah odgovorila trojkom ili nekim drugim dobrim potezom i vratila neizvesnost.

U finišu su bili važni svaka odbrana, svako zagrađivanje koša, svaki skok, svako slobodno bacanje...

"Pred početak turnira smo proglašeni za favorite, što smo u neku ruku i očekivali, u skladu sa rezultatima. Stvorila se slika da će sve osim osvajanja Kupa biti katastrofa za nas", rekao je Luka Mitrović.

"Izolovali smo se, radili možda i najbolje do sada. U polufinalu je bila prevelika potrošnja energije, a onda nas je dočekalo finale za manje od 24 sata. Mega je tim koji igra fantastično. To više nije talenat, to je kvalitet. Nismo mogli da mislimo kako smo pobedom nad Partizanom obavili sav posao i da ćemo ovu utakmicu dobiti lako", objasnio je kapiten crveno-belih, sa indeksom 29 MVP utakmice.

Momci u ružičastim dresovima poveli su krajem druge četvrtine sa 10 poena razlike, da bi Markus Vilijams smanjio na "minus sedam" na poluvremenu.

Taj koš bio je dobra "odskočna daska" za nastavak finala.

"Prvo poluvreme bilo je dosta slabo u svim segmentima - odbrana, napad, energija. Vratili smo se na teren sa dogovorom da promenimo kompletan način igre".

Mitrović je od vođstva Mege 40:44 do izjednačenja na 54:54 postigao 12 od Zvezdinih 14 poena, zaključno sa trojkom iz desnog ćoška. Kalinić i Vilijams potom su preokrenuli na 59:54, u jednom od tih momenata, kada je izgledalo da Mega posustaje.

"Nisam samo ja zaslužan za preokret, već je svih pet igrača na parketu unelo energiju posle poluvremena i dalo sve od sebe. Znali smo da ovaj meč drugačije ne može da se dobije. Svako je dao energiju koja je nedostajala".

Iako ga je lepo osvojiti, Kup je ipak samo "međustanica" na putu ka završnici važnijih takmičenja - ABA lige, jer se preko nje ostvaruje plasman u Evroligu, odnosno domaćeg prvenstva, jer se njime završava sezona. Osećaj iz juna onda ostaje sve do jeseni i početka novog ciklusa.

"Čestitao bih ekipi i stručnom štabu na ovom trofeju. Prvi ove sezone, prvi za mene kao kapitena i zato mi je još draži. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i da ćemo imati još razloga za slavlje, jer sezona se ne završava ovde".

"Idemo nazad u halu, nazad na trening i ako nastavimo da radimo kao pre Kupa, mislim da neće biti nikakvih problema", zaključio je Luka Mitrović.

Kao igrač koji je uz Branka Lazića jedini učestvovao u osvajanju oba prethodna Kupa Koraća, mladi krilni centar imao je poruku za saigrače.

"Svi zajedno smo zaslužili da bar malo proslavimo, ali to je to. Nećemo slaviti previše, jer nas već u četvrtak očekuje gostovanje Realu. Preterano slavlje može da nam se obije o glavu, što smo već imali priliku da vidimo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC