• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina Levica, još desnica i aperkat!

Autor mondo.rs

Crveno-beli su u Nišu ostvarili samo jedan od ciljeva ove sezone, ali ne žele pretenciozno da najavljuju ono što planiraju da urade do kraja sezone. "Nije loše za sada", kaže Kalinić.

 Zvezdina Levica, još desnica i aperkat! Izvor: MN PRESS

U majicama posebno dizajniranim za proslavu odbrane Zućkove levice, košarkaši Zvezde dugo su slavili pobedu nad Megom na parketu, pred navijačima.

Opravdavali su tri dana ulogu favorita u Nišu i završili turnir sa peharom u rukama. Vodili su sa parketa navijanje, slikali se sa navijačima i uživali u svojoj večeri.

"Sjajan osećaj! Želim još više ovakvih događaja. Sve u Nišu je bilo fenomenalno u ova tri dana. Igrati u toj, košarkaškoj i pravoj sportskoj atmosferi, pred navijačima Partizana i Zvezde... Bila mi je čast. A, još smo i osvojili trofej", rekao je Nikola Kalinić.

U Zvezdu je stigao sa srebrom iz Španije, pet meseci kasnije okačena mu je i medalja Kupa Koraća oko vrata. Lep period za reprezentativca Srbije.

"Nadam se da će i da se nastavi. Nije loše to za sada. Bez nekih pretencioznih izjava, idemo dalje", dodao je Kalinić.

Njegov saigrač Nemanja Dangubić bio je takođe među glasnijima na terenu posle utakmice. Pevao je i slavio, ali nije dozvolio da ga euforija ponese. Kao i ostali, brzo je spuštao loptu na zemlju.

"Naravno da bi ovo trebalo da bude samo početak. U narednom periodu moramo da napravimo dodatne korekcije u igri i da uđemo još bolji u finiš sezone", izjavio je Dangubić.

Prošle godine, igrao je u finalu za Megu i izgubio. U nedelju je u Čairu bio u crveno-belom, na strani koja je slavila.

"Jako mi je drago. Ovo je još jedna motivacija za dalji rad i nastavak sezone. Ispunili smo cilj na ovom turniru i svi su srećni zbog toga. Uvek je lepo slaviti sa navijačima i drago mi je što su bili uz nas u velikom broju i dali nam podršku sva tri dana. Bodrili su nas i kada nije išlo i hvala im na tome", dosao je Dangubić.

O borbenosti i karakteru igrača Zvezde govorio je posle utakmice i njihov trener Dejan Radonjić, ističući da su te osobine i dovele crveno-bele u lepu situaciju pred odlučujući deo sezone.

"Taj i takav karakter nam je omogućio da izborimo plasman u Top 16, da budemo prvi u ABA ligi i da u ove tri utakmice osvojimo Kup", konstatovao je šef struke osvajača Kupa.

Prema njegovim rečima, svi u svlačionici znaju od prvog dana da je mentalna čvrstina apsolutno neophodna.

"Od starta smo znali da to moramo da imamo, da bismo kvalitetno učestvovali u tim utakmicama i jakim takmičenjima. Da nije tako, velika potrošnja bi donela probleme koje ne bismo mogli da prevaziđemo", objasnio je Radonjić.

Trenera crveno-belih posebno raduje dobra niška rola igraca koji su u predhodnom periodu igrali lošije nego na startu sezone. Protiv Partizana istakao se Blažić, protiv Mega Vizure Luka Mitrović...

"Jako mi je drago što su igrači koji su u jednom trenutku igrali slabije pokazali da su slične oscilacije normalna stvar, pogotovo ako se uzme u obzir da smo najmlađi tim u Evroligi i među najmlađima u regionu".

O Kupu Koraća neće biti mnogo priče u sedmici koja je tek počela. Već u utorak, Radonjić će održati konferenciju posvećenu gostovanju Realu (četvrtak), a put Madrida crveno-beli krenuće u sredu ujutro.

"Ovo nam je velika motivacija za dalji rad i samo prvi ostvareni cilj za ovu sezonu", podvukao je trener Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC