• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirilenko treći put u CSKA!

Autor mondo.rs

Prekaljeni krilni igrač potpisao za "armejce" do kraja sezone, a mogao bi da debituje već u petak protiv Fenerbahčea.

 Kirilenko treći put u CSKA! Izvor: MN PRESS

Andrej Genadjevič Kirilenko (34 godine, 206 cm) vratio se iz NBA lige u CSKA i u utorak popodne će odraditi prvi trening sa ekipom Dimitrisa Itudisa!

Kirilenko je nosio crveni dres od 1998. do 2001, a onda se posle jedne decenije u najjačoj ligi sveta vratio u Moskvu. Bio je MVP Evrolige 2011/12, ali CSKA je u finalu protiv Olimpijakosa prokockao 19 poena prednosti i ostao bez titule.

Popularni "AK47" ponovo se priključuje "armejcima" za drugi deo Top 16 faze i mogao bi da debituje u petak protiv Fenerbahčea.

CSKA je poslednji put osvojio Evroligu pre sedam godina, a u dosadašnjem toku sezone ostvario je 16 pobeda i samo jedan poraz, od Olimpijakosa u Pireju.

"Drago mi je što sam ponovo u svom omiljenom klubu. Sjajno je što sam dobio takvu priliku i što sam u mogućnosti da je iskoristim. Bliži se dan mog oproštaja od profesionalnog igranja košarke, a mislim da je najbolje završiti karijeru u klubu koji voliš", rekao je Kirilenko.

Predsednik CSKA Andrej Vatutin priznao je da dovođenje velikog igrača u ovoj fazi sezone uvek sa sobom nosi dozu rizika, ali da, ako je taj igrač Andrej Kirilenko, nema mesta dvoumljenju.

"Teško je rečima iskazati šta Kirilenko znači CSKA i ruskoj košarci i koliko interesovanja izaziva njegova pojava na svakom našem gostovanju. Verujem da naši navijači 'gore' od uzbuđenja. Posebno želim da se zahvalim našem vlasniku, kompaniji 'Noriljsk Nikel', koja čini sve da CSKA stavi u najbolju moguću poziciju za osvajanje trofeja", izjavio je Vatutin.

Trener Itudis pozvao je na strpljenje, ujedno izrazivši uverenje da će se Kirilenko, kao veliki košarkaški znalac, brzo uklopiti u tim.

Od igrača iz aktuelnog sastava, prethodni put je igrao sa Teodosićem, Voroncevičem, Kaunom i Hrijapom, koga ove sezone nije bilo na parketu zbog problema sa skočnim zglobom.

Andrej Kirilenko od leta 2012. je proveo jednu sezonu u Minesoti i jednu u Bruklinu. Netsi su ga u decembru "trejdovali" u Filadelfiju, međutim, on nijednog trenutka nije pokazao ambiciju da zaigra za Sikserse i nedavno su se, napokon, dogovorili oko raskida ugovora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC