• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Đorđević "ukrotio" Tea?

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije Srbije pričao kako je izvukao najbolje iz Miloša Teodosića i kako je on postao lider "orlova" na Svetskom prvenstvu u Španiji.

 Kako je Đorđević "ukrotio" Tea? Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević uspeo je da sa reprezentacijom Srbije napravili veliki uspeh na Svetskom prvenstvu kada su osvojili srebrnu medalju.

Tu ekipu, u koju su mnogo sumnjali, jer je imala i objektivnih problema pred Mundobasket, predvodio je Miloš Teodisić.

KAD MAJSTOR PREPOZNA MAJSTORA

Đorđević se prisetio reči profesora Vladimira Koprivice. "Jednom mi je rekao da majstor uvek prepozna majstora i stavi ga pod mišku. Da je to zakon. Dolazimo mi na trening na Kopaoniku a Teodosić i Bogdanović šutiraju trojke, takmiče se, a pre toga nikada nisu igrali zajedno. Teo je uzeo Bogdana i rekao mu: 'Ti si taj, majstore'".

A selektor se prisetio ličnog primera kada je ulazio u Partizan sa 16 godina gde su reprezentativci bili Goran Grbović, Boban Petrović, Nebojša Zorkić... I njega je Petrović posle nekoliko treninga"odvojio" i uzeo pod svoje. "Pitao me je koje sam godište, a onda je Grboviću rekao da više nisu cimeri. Svaki trening igrao je sa mnom jedan na jedan. nešto je prepoznao u meni i stavio me pod svoje. On možda ni ne zna koliko je to meni bio vetar u leđa, ali ja ću to uvek pamtiti", istakao je Đorđević i ispričao je da je i on prepoznao nekoliko godina kasnije jednog majstora.

"Prvi put kada se Dejan Bodiroga pojavio u reprezentaciji bili smo u Solunu na pripremama. Pozvao sam ga da igramo jedan na jedan", naveo je Đorđević.

Sve ostalo je istorija...

Selektor Srbije objasnio je kako je iz Tea, momka koji je često trpeo kritike zbog solaža i netimske igre, izvukao najbolje.

"Teodosić je bio moj zadatak, kao što je Miroslav Raduljica bio zadatak Jovice Antonića. Svako od nas imao je određene igrače i tražili smo način da od njih dobijemo najveći kvalitet u najpotrebnije vreme", izjavio je Đorđević, prenosi "Sportski žurnal".

Đorđević je rekao da je Teo bio tema svih sastanaka pre priprema , jer je bilo jasno da je sve polazilo od njega i njegove spremnosti i zbog toga što on ima redak kvalitet da sve igrače oko sebe čini boljima.

Plejmejker je produžena ruka trenera u igri. Đorđević je kao igrač baš to i bio i tako je pristupio i odnosu sa Teom.

"Malo stvari mogu Miloša da naučim o košarci. Igra sjajno, imao je vrhunske trenere, naravno bilo je tu i nekih sitnica, finesa... ali na reprezentativnom nivou, ljudski odnos je mnogo bitniji. On nas je sve iznenadio fenomenalnim pristupom treningu, od prvog dana. Rekao mi je posle desetak dana priprema da nikada nije tako radio, zbog čega mi je bilo drago i napomenuo sam mu da mi to uliva poverenje", objasnio je Đorđević.

On je dodao da je činio sve kako bi od njega napravio lidera tima.

"Davao sam mu da čita tekstove na temu šta je komadant, vođa, o donosu prema igračima, kako se postupa prema poslednjem i najboljem od njih. pričao sam šta igračima znači moja kritika, a šta kapitena i jegovog drugara. Koliko ih više boli kada ih igrač naruži. To je moj posao i kada ja kritikujem to je ok, ali kada igrač to uradi, sve to ima potpuno drugu težinu. ili obrnuto kada se hvali. Kada on kaže Štimcu da je imao odličan blok, Štimac poraste do 225 centimetara, a kada ja to kažem, on mi odgovori da zna i da je zato u reprezentaticiji".

Izvor: MN PRESS

Selektor je otkrio da mu je igračko iskustvo koje poseduje pomoglo da dođe do pravog Teodosića.

"Upravo to što sam prošao kao igrač i sve ono što sam doživeo u svlačionici pomoglo mi je da iz njega izvučem sve kvalitete. Ne znam da li su i ranije bili skriveni, jer sa njim nisam pre radio, ali ih on ima, i te kako. Prihvatio je takav način rada i uspeli smo da igradimo lični odnos".

Đorđević je pomenuo i kako je sa Teom vodio važan odgovor pre skraćivanja spiska.

"Posle turnira u Francuskoj, na koji je Teodosić putovao iako je bio povređen, prišao mi je da razgovaramo. Rekao mi je da ću imati problema kada budem skraćivao spisak, jer je naveo da momci igraju dobro, uprkos tome što u ekipi osim njega nije bilo ni Krstića. Rekao sam mu da znam, ali da to nije samo moj problem, već i njegov, jer je on to napravio. Rekao sam mu da ostali momci igraju dobro zato što je on tako krenuo od prvog dana. On je lider koji je svojim primerom pokazao od početka kako i šta, a drugi to prate", istakao je selektor "orlova".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC