• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žućko" izaziva "kralja"

Autor mondo.rs

U četvrtak od 20.45 časova u Madridu, sastaće se novi-stari osvajači španskog Kupa kralja i srpskog Kupa Koraća. Lazićev nastup neizvestan.

 "Žućko" izaziva "kralja" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Još se nisu slegli utisci iz Niša, gde je Crvena zvezda Telekom treći put zaredom osvojila nacionalni Kup, a Dejan Radonjić i njegovi izabranici već pakuju kofere za put u Madrid.

U sredu u 6.10 ujutru ukrcaće se na let za Minhen, pa tamo uhvatiti let za glavni grad Španije, gde ih u meču 8. kola Top 16 faze Evrolige čeka Real.

Aktuelni vicešampion Evrope je lider E grupe sa skorom 6-1 i takođe je trijumfovao u Kupu svoje zemlje, pobedivši Barselonu u Las Palmasu, u trenucima kada su crveno-beli već slavili svoj novi trofej.

"Nisu samo tri meča odigrana u Kupu za analizu našeg opterećenja i potrošenosti. Od početka sezone odigrali smo već 42 meča, pre Kupa imali derbi protiv Cedevite. Veliko je zadovoljstvo što smo u tom ritmu obavili još jedan zadatak na najbolji način, posle plasmana u Top 16 i obezbeđenog prvog mesta u ABA ligi", izjavio je Radonjić.

"Međutim, sada treba završiti sa tom pričom, jer ima još mnogo toga da se uradi. Sportski je da se radujemo, ali još više da se okrenemo onom što nas čeka".

Prema rečima šefa stručnog štaba, situacija u ekipi je "očekivana" posle svega što je prethodilo gostovanju u Madridu i Zvezda bi trebalo da bude (gotovo) kompletna.

"Samo je neizvestan nastup Lazića. Postoji ideja da potpuno saniramo njegovu povredu, jer je i u Nišu igrao mada nije bio 100 odsto spreman", podsetio je Radonjić da je borbeni bek propustio četvrtfinale protiv Konstantina.

Zvezda (1-6) kao poslednji tim u svojoj grupi, nema rezultatski imperativ u narednom meču.

"Hoćemo u Madridu da pružimo najbolju moguću partiju, ali moramo da razmišljamo o Realu kao jednom od favorita za osvajanje Evrolige, uz CSKA i Olimpijakos. Partijom protiv Barselone (97:73 u šestom kolu) pokazali su kakvom snagom raspolažu".

Dejan Radonjić podsetio je da je odmah po povratku u Beograd na programu "večiti derbi" (1. marta) i da posle toga u Areni gostuje Makabi...

"Treba naći pravi način, kako da nastavimo da pružamo dobre partije, a da radimo i ono što je najvažnije - da se pripremamo za polufinale ABA plej-ofa, koje nas čeka u aprilu. Raspored nije lak posle fizičkog  i emotivnog pražnjenja kakvo je bilo. Odmah nam je namenio najtežeg mogućeg protivnika, što je možda i dobro...", završio je Radonjić.

Podsetimo da je Real u prvom kolu Top 16 u Beogradu slavio rezultatom 79:72.

PAROVI 8. KOLA TOP 16

GRUPA E

Žalgiris - Galatasaraj (četvrtak)

Real Madrid - Crvena zvezda (četvrtak, 20.45)

Makabi - Panatinaikos (četvrtak)

Barselona - Alba (petak)

TABELA: Real 6-1, Panatinaikos 5-2, Makabi 5-2, Barselona 4-3, Alba 3-4, Galatasaraj 2-5, Žalgiris 2-5, Crvena zvezda 1-6.

GRUPA F

Nižnji Novgorod - Emporio Armani (četvrtak)

CSKA - Fenerbahče (petak)

Efes - Laboral Kuća (petak)

Olimpijakos - Unikaha (petak)

TABELA: CSKA 6-1, Olimpijakos 6-1, Fenerbahče 5-2, Efes 4-3, Laboral Kuća 3-4, Nižnji Novgorod 2-5, Unikaha 1-6, Emporio Armani 1-6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC