• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević pred derbi: Hoćemo pobedu!

Autor mondo.rs

Trener Partizana kaže da su pred derbi 23. kola ABA lige, protiv Zvezde, kalkulacije oko konačnog plasmana u drugom planu.

 Vujošević pred derbi: Hoćemo pobedu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Partizan i Crvena zvezda Telekom u nedelju od 19 časova se sastaju treći put ove sezone, samo osam dana posle okršaja u polufinalu Kupa Koraća, u kome su slavili crveno-beli.

Dok je Zvezda sa skorom 21-1 osigurala prvo mesto na tabeli, Partizan (15-7) se od grčevite borbe za četvrto mesto našao u situaciji da u poslednja četiri kola dođe do trećeg, pa čak i drugog mesta.

Zato se pred naredni derbi sve "vrti" oko pitanja koliko ćemo u nedelju uveče biti bliži, ili dalji, od plej-of serije gradskih rivala, u kojoj bi ulog pored plasmana u finale bilo učešće u Evroligi.

Duško Vujošević ističe da u crno-belom taboru nema mnogo razmišljanja na tu temu.

"Svaka utakmica sa Zvezdom nosi visok stepen značaja, bez obzira na situaciju na tabeli. Nisam pravio puno kalkulacija - voleo bih da se ta utakmica dobije, bez znanja kakve posledice to nosi, osim radosti što se pobedio veliki protivnik. Nije nam potreban drugi motiv, ni dodatni efekti, da se ekipa maksimalno stimuliše", poručio je iskusni strateg.

KK PARTIZAN OTVARA "SHOP" U "PIONIRU"

"Pobeda nam ne garantuje da ćemo izbeći četvrto mesto, niti je poraz garancija četvrtog mesta. Manje nas interesuju posledice te vrste, gledamo utakmicu samu po sebi".

Partizan će u nedelju biti oslabljen neigranjem Eda Murića, koji je u polufinalu Kupa povredio skočni zglob i trebalo bi da bude spreman za gostovanje Mega Leksu 9. marta.

"Što se zdravstvenog biltena tiče, dočekujemo derbi u vrlo lošoj situaciji. Murić će zbog povrede skočnog zgloba morati da odsustvuje 12-15 dana, što znači da sigurno neće biti u sastavu. Na prvom treningu posle Niša skočni zglob povredio i Đumić, doduše lakše. Verovatno će biti u sastavu, ali je propustio treninge", rekao je Vujošević.

Novi centar Božo Đumić zbog slične povrede nije trenirao, ali će biti u sastavu, tek da malo rastereti Milutinova i Mačvana.

Pomenuti pehovi u velikoj meri kompenzuju prednost crno-belih u svežini, s obzirom na to da su čitave nedelje bili u Beogradu i pripremali se za derbi, dok je Zvezda posle finala Kupa putovala u Madrid, na meč Top 16 faze Evrolige protiv Reala.

"Moramo da 'odgovorimo' na utakmicu u Kupu, da se nađu rešenja koja nisu na adekvatan način upotrebljena u Nišu. Koliko smo u stanju da to uradimo, toliko ćemo moći da napredujemo i toliko će nam biti veće šanse da ostvarimo bolji rezultat, iako nismo kompletni", poručio je Vujošević.

Trener srpskog šampiona izrazio je uverenje da će derbi biti odigran u "pravoj sportskoj atmosferi", da će "biti tenzija, ali da određena granica neće biti pređena".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC