• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Neće samo Partizan biti motivisan

Autor mondo.rs

"Nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i da ćemo obradovati svoje navijače", kaže trener Zvezde u najavi nedeljnog derbija.

 Radonjić: Neće samo Partizan biti motivisan Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dan posle povratka iz Madrida, u Crvenoj zvezdi Telekom koncentrišu se na nedeljni večiti derbi, koji će odigrati pred navijačima Partizana (19.00 časova).

Tokom sedmice koja je protekla od prethodnog duela crno i crveno-belih, ekipa Dejana Radonjića odbranila je "Žućkovu levicu" u finalu Kupa Koraća, pa izgubila od Reala u gostima.

Ekspedicija Zvezde vratila se iz Španije u petak popodne i počela pripremu za treći ovosezonski derbi, u koji će definitivno ući oslabljena za Branka Lazića, koji nije igrao ni u protiv "kraljevskog kluba".

I pre završnice Kupa bilo je jasno da sutrašnja utakmica ima daleko veći rezultatski značaj za crno-bele, koji će do kraja ligaškog dela pokušati da se domognu druge pozicije. Ona bi im donela prednost domaćeg terena u doigravanju, kao i lakšeg protivnika od prvoplasirane Zvezde.

Crveno-beli su "overili" prvo mesto u prethodnom kolu, trijumfom u derbiju protiv Cedevite, pa će bezbrižniji odigrati preostala četiri kola. Sa druge strane, dobro je poznato da nije postojao tim koji je ušao u "večiti derbi" bez velikog motiva i velike želje da pobedi

"Od prethodnog duela protiv Partizana imali smo dva jako važna duela. Protiv Mege u finalu je bilo teško i zbog blizine u odnosu na polufinale, pa smo onda imali nezgodan put i povratak iz Madrida. Partizan je imao od tog duela desetak dana mogućnosti da se pripremi za novi duel", rekao je Radonjić u izjavi za "Sport network".

Lazić odsustvuje do daljeg



Nedeljni derbi biće drugi uzastopni meč Zvezde u kojem neće biti Branka Lazića. Kada će opet zaigrati? "Odsustvovaće sigurno izvesno vreme. Trenutno ne znamo tačno koliko je još potrebno. U sredu će imati pregled koji bi mogao da nam da odgovori na to pitanje. Ostali će biti spremni, sa manjim opterećenjima u vidu umora".

Šef struke crveno-belih očekuje odmornijeg i silno motivisanog rivala. Prethodna dva ovosezonska derbija završena su pobedama Zvezde.

"Ono što je realno reći je da će Partizan biti izuzetno motivisan i zbog činjenice da je to derbi i jer smo dva puta slavili protiv njih, a i zbog rezultatskog značaja, jer ima priliku da pobedama do kraja dođe u situaciju koja će mu omogućiti i prednost domaćeg terena", izjavio je trener crveno-belih i podvukao:

"Naravno, na tu silnu motivaciju koju očekujemo od njih odgovorićemo identičnom motivacijom. Derbi je uvek nešto što nosi posebnu karakteristiku i nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i da ćemo obradovati svoje navijače".

U kratkom osvrtu na utakmicu protiv Reala, Radonjić je ukazao na to da je njegov tim prvi put "povukao ručnu" pre kraja meča. Pronašao je uzrok pada u umoru.

"Odigrali smo određene periode te utakmice jako dobro, bilo je perioda sa kojima sigurno ne možemo biti zadovoljni i ono što je do sada bilo drugačije je da smo bili u mečevima kada je protivnik imao prednost bili jako karakterni, a da se u završnici protiv Reala možda i osetila ogromna potrošnja".

Uprkos sedmom porazu u osam kola Top 16 faze, šef struke crveno-belih podvlači da je nadmetanje sa najvećim evropskim klubovima i dalje veliko zadovoljstvo za njegov tim.

"Naše učešće u Evroligi protiče sa velikim zadovoljstvom. Prvi put smo u Top 16 i nastupi protiv takvih protivnika nam daju mogućnost da gradimo iskustvo. Ubedljivo smo najmlađa ekipa u Evroligi i veliko nam je zadovoljstvo što smo u tom društvu", podvukao je Radonjić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC