• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Pobeda nad Zvezdom "otvara" drugo mesto

Autor mondo.rs

U Partizanu ističu veliki značaj nedeljnog derbija. "Sve će pasti u vodu bez još tri pobede", kaže Milan Mačvan. "Odgledali smo dosta puta snimak prošlog meča", rekao je Dragan Milosavljević.

 Mačvan: Pobeda nad Zvezdom "otvara" drugo mesto Izvor: MN PRESS

"Pobeda Mege nad Cedevitom dala je još veću važnost našem duelu sa Zvezdom", ocenio je Milan Mačvan u subotu popodne, pred halom Pionir.

Dan pre derbija Partizan - Zvezda (nedelja, 19.00 časova) i dan posle senzacionalnog trijumfa Mega Leksa u Zagrebu, crno-beli su svesni činjenice da im je i tim Dejana Milojevića pružio veliku i lepu šansu da olakšaju sebi "jadranski" finiš sezone.

Pobedom u derbiju, desetom "jadranskom" u nizu, tim Duška Vujoševića napravio bi veliki korak ka zauzimanju druge pozicije pred doigravanje. "Broj dva" će u ABA plej-ofu steći prednost domaćeg terena i izbeći Crvenu zvezdu Telekom.

Nije potrebno isticati da bi Partizan takvim plasmanom omogućio srpskoj košarci šansu da dogodine ponovo ima dva kluba u Evroligi.

"Eventualnom pobedom u derbiju došli bismo i na prag drugog mesta, jer Budućnost igra protiv Cedevite u Zagrebu, pa dočekuje nas. Ni mi nemamo baš lagan raspored, što je takođe činjenica, ali mislim da možemo da završimo kao drugi, uz maksimalnu koncentraciju i maksimalni pristup u svakoj utakmici", dodao je Mačvan.

"Butik KK Partizan - prava stvar"


Mačvan je u subotu bio na otvaranju novog butika Košarkaškog kluba Partizan, koji se nalazi u hali Pionir. Uz njega, svečanosti su prisustvovali i trener Duško Vujošević, kao i igrači Saša Pavlović, Edo Murić i Milenko Tepić.

"Lepo je da se nešto pozitivno događa. I organizacija kluba pokazala je da razmišlja na najbolji mogući način da se pomogne i nadam se da će navijači to prepoznati. Bilo je i potrebno, jer je Partizan veliki brend u košarci. Bila je potrebna ovakva prodavnica, gde bi navijači mogli da kupuju pre utakmice suvenire, majice i dresove", rekao je Mačvan.

Prošle sedmice, u Nišu, Partizan i Zvezda odigrali su borbenu utakmicu, u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Jasno je da i u nedelju neće biti popusta ni sa jedne strane, uprkos tome što je "gostima" osigurano prvo mesto smanjilo pritisak u pripremi meča.

"Očekujemo još jednu tešku utakmicu. Svaka je teška protiv Zvezde. Imali smo sedam dana da se pripremimo za sutra. Nadam se da ćemo pokazati bolju igru nego na Kupu. Radi se o kvalitetnoj ekipi, ali iskreno očekujem da uz veliku borbu i podršku navijača možemo da pobedimo", objasnio je borbeni krilni centar.

Od prošlog međusobnog duela, Zvezda je igrala finale Kupa i gostovala Realu. Za to vreme, Partizan je mogao da posveti pažnju samo okršaju sa najljućim rivalom.

Mačvan smatra da bi vreme za odmor moglo da bude i dvosekli mač u rukama crno-belih.

"To može da bude prednost, a može da bude i mač sa dve oštrice. Oni su odigrali dve jake utakmice i sigurno su u boljem takmičarskom ritmu. Mi smo imali više vremena da se spremimo i da razmišljamo samo o toj utakmici. Uz neke korekcije, za koje se nadam da će biti vidljive sutra, nadam se da ćemo pružiti mnogo bolju partiju nego u Nišu", dodao je Mačvan.

Do početka plej-ofa, Partizan će igrati protiv Zvezde, Mega Leksa, Zadra i Budućnosti u Podgorici, u poslednjem kolu. Crnogorski predstavnik trenutno ima skor 16-6, Cedevita 15-8, a crno-beli 15-7.

"'Otvara' nam se... Dobili smo devet utakmica zaredom u Jadranskoj ligi. Sve će to pasti u vodu ako ne dobijemo bar tri od naredne četiri", smatra Mačvan.

Anketa

Ko će pobediti u derbiju?

  • Partizan

    51.06% (24)

  • Zvezda

    48.94% (23)

Ko će pobediti u derbiju?

Rezultati


Za sada je izvesno da će oba tima biti oslabljena bar za po jednog igrača. Za Partizan neće igrati Edo Murić, a za Zvezdu Branko Lazić. Na jednom od treninga po povratku iz Niša povredio se i centar crno-belih Božo Đumić.

"Odsustvo Murića je veliki hendikep. On je bitan igrač za nas. Doživeo je težu distorziju, zbog koje će propustiti određeni vremenski period. Nadam se da će Božo Đumić biti spreman", podvukao je Mačvan.

Nedeljna utakmica u hali Pionir počeće u 19.00 časova. I kapiten Partizana Dragan Milosavljević pridao joj je još veći značaj, posle iznenađujućeg ishoda meča Cedevita - Mega Leks.

"ODGLEDALI SMO DERBI DOSTA PUTA"
Izvor: MONDO/Mladen Šolak On je presekao vrpcu na otvaranju butika, uz pomoć Pavlovića i Mačvana, pa stao pred novinare i govorio o derbiju.

"Igrali smo međusobno i pre sedam dana, odigrali loštu utakmicu, sa dosta oscilacija, bez tečnosti u igri. Gledali smo dosta puta taj meč i znamo gde smo grešili, šta nije bilo dobro", izjavio je jedan od lidera crno-belih.

I Milosavljević je konstatovao važnost pobede Mega Leksa u Zagrebu.

"Nedeljni meč je jako važan, pogotovo posle poraza Cedevite. Dosta toga nam se otvorilo za plasman u plej-of. Očekuju nas četiri teške utakmice i videćemo koliko možemo. Ulazimo u finiš bez kalkulacija, sa željom da pobedimo u svakoj utakmici", dodao je Milosavljević.

Šta Partizan mora da promeni da bi došao u situaciju da prvi put ove sezone savlada Zvezdu?

"Sigurno da smo na prošloj utakmici zbog pritiska i nervoze loše šutirali bacanja. U napadu nismo imali tečnost, igru smo zasnivali na individualnim rešenjima, bez timske igre, ekstra pasa... Svesni smo svojih grešaka i potrudićemo se da ih ispravimo", uverava Milosavljević.

Karata za treću ovosezonsku utakmicu Partizana i Crvene zvezde Telekom neće biti u prodaji, iz bezbednosnih razloga. Važiće godišnje ulaznice kluba iz Humske, sponzorski paketi, a uprave klubova su po ranijem dogovoru razmenile 500 karata.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC