• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori Zvezde putuju u Madrid

Autor mondo.rs

Crveno-beli će i ove godine igrati na završnom Evroliginom turniru za juniore. U finalu beogradskih "kvalifikacija" pobedili su Partizan, 73:51.

Prošle godine, juniori Zvezde (1996. godište i mlađi) osvojili su u Milanu Evroligin turnir u svom uzrastu. Ove godine, crveno-beli rođeni 1997. i kasnije braniće taj trofej u Madridu.

U finalu kvalifikacionog turnira na Čukaričkoj padini, nade Crvene zvezde Telekom pobedile su juniore Partizana, šampione Srbije. Rezultat je bio "tesan" samo u prvom poluvremenu: 73:51 (19:13, 21:18, 13:10, 20:10).

Izabranici Slobodana Klipe opravdali su ulogu prvog favorita takmičenja i ostvarili sve pobede. Na putu do trofeja pobedili su nemačku Albu (96:64), danski Vaerlos (97:46), Mega Leks (80:62) i u polufinalu Zemun (94:69).

Crno-beli bez Vanje Marinkovića nisu bili u stanju da im pruže otpor svih 40 minuta. U svojim redovima imali su najefikasnijeg igrača finala, krilnog centra Miloša Glišića, koji je već deo i prvog tima Partizana. Ubacio je 15 poena.

Sa druge strane, desetorica igrača Zvezde upisala su se u listu strelaca. Najviše je ubacio Nikola Popović - 14 (4 sk), a dvocifren učinak imali su i Aleksa Radanov (11, 4 as) i Vojislav Stojanović (10, 6 sk, 5 as - na slici), koji je i ove godine proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

PARTIZAN: S. Stanišić 6 (3 sk), Nikola Jerotić, S. Jovanović 12, Miloš Glišić 15 (6 sk), Vukosavljević, Trajković, Tanasković 3 (8 sk), Luka Šljukić, Dušan Antić 5 (4 sk), Mladen Armuš 10 (7 sk), D. Spasojević (7 sk), Filip Aničić.

ZVEZDA: Bordaš, Kapetanović 7, Radović 2, Aleksandar Aranitović 8, Nikola Popović 14, Vojislav Stojanović 10 (6 sk, 5 as), Nikola Rakićević 8, Boriša Simanić 5 (6 sk), Aleksa Radanov 11 (4 as), S. Kenić 4 (11 sk), J. Drljača, Miladinović 4 (5 sk).

Treće mesto na turniru osvojila je Alba, predvođena NBA potencijalom Moricom Vagnerom. U uvertiri finala pobedila je Zemun 81:72, koji su nosili perspektivni plejmejker Nikola Ćirković (14 poena) i Đorđe Dimitrijević (20).

Peto mesto zauzeli su juniori Mega Leksa, šesto Venecije, sedmo Akademija Kanarijas, a osmo Vaerlose.

Juniorski turnir Evrolige u Beogradu nosio je ime "Marko Ivković", u znak sećanja na navijača Zvezde ubijenog u Istanbulu.

Crveno-beli će učestvovati na Fajnal-ejt finalnom takmičenju, koje će biti održano u Madridu, istovremeno kada i Fajnal-for seniorske Evrolige - od 15. do 17. maja.

Za sada je definitivno da će potencijalni rivali Klipine ekipe biti Real Madrid, Žalgiris i Stelazura košarkaška akademija iz Rima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC