• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilijams: Partizan neće opet imati veću želju

Autor mondo.rs

Plejmejker Crvene zvezde Telekom priznaje crno-belima da su, jednostavno, bili bolji tim u derbiju. Neće da predviđa rezultate narednih okršaja. "Znam samo da ćemo biti motivisani kao i oni", poručuje.

Derbi bez naboja zbog rezultata još nije odigran, niti će biti odigran, kao što nije postojao i ne postoji tim koji ulazi u tu "utakmicu nad utakmicama" bez želje da pobedi, bez obzira na prateće okolnosti.

Košarkaši Zvezde jesu već osigurali nedostižno prvo mesto na "jadranskoj" tabeli i uz to prednost domaćeg terena, ali ih je, u skladu sa navedenim, poraz od Partizana definitivno zaboleo kao jak šamar.

Crveno-beli su u nedelju uveče prvi put ove sezone osetili težinu neuspeha u okršajima sa "večitim rivalom". Činjenica da im plasman ne zavisi od tog meča nije im drastično ublažila gorak ukus u ustima dok su izlazili iz svlačionice.

Napornu seriju od pet odigranih utakmica u deset dana završili su porazom u većinski crno-belom "Pioniru", pred najboljim srpskim teniserima i velikim brojem skauta.

"Doživeli smo i prvi poraz od Partizana... Igrali su dobro, bili su motivisaniji, navijači su ih nosili. Izgubili su od nas pre nedelju i po i siguran sam da su i zato imali veliki motiv. Jednostavno, bili su bolji tim", rekao je plejmejker Markus Vilijams po izlasku iz svlačionice.

Amerikanac je sa 14 poena bio drugi najbolji strelac crveno-belih, iza Čarlsa Dženkinsa, koji je postigao 20. Plejmejker je zabeležio i pet skokova i četiri asistencije i uklopio se u lošu predstavu koju su košarkaši Zvezde priredili grupi od svojih 500 pristalica.

Posle utakmice, posebno je upitan za promašaje van linije za tri poena. On je ubacio četiri trojke iz devet pokušaja, a ostatak ekipe tek jednu više, iz 21 šuta. Do poluvremena, crveno-beli su 22 puta "opalili" van linije 6,75.

"Nisam imao problem sa promašenim šutevima. To je košarka. Kada lopte toliko ne ulaze u koš i ne primetiš koliko si puta pokušao i promašio dok na poluvremenu ne pogledaš statistiku. Bilo je situacija kada smo ostajali sami i kada smo pogađali. Ima večeri kada ulazi i večeri kada ne ulazi".

Amerikanac je posebno istakao značaj dobre odbrane koju je Partizan odigrao na Bobanu Marjanoviću, udvajavši ga u svakoj situaciji.

"On je igrač koji definitivno ima prednost kada igra 'jedan na jedan', pa su ga zato udvajali i otežavali mu situacije. Tako su nam 'oduzeli' dobar deo našeg napada dok Čarls nije istupio počeo da postiže poene za koje se obično Bobi brine. Uradili su šta su morali da urade".

Jasno je da će u nastavku sezone sezone biti još okršaja "večitih" rivala. Ko će se radovati na kraju?

"Pričaćemo na kraju sezone, dug je put dotle. Ali bićemo motivisani kao što su i oni bili. Idemo jednu po jednu utakmicu", podvukao je Vilijams.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC