• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tepić o raspletu: Dostižno i drugo mesto

Autor mondo.rs

Plejmejker Partizana podsetio je posle derbija da crno-beli sada aktivno učestvuju u borbi za prednost domaćeg terena u doigravanju. "Niko se u onakvom startu nije nadao da možemo na drugo mesto".

 Tepić o raspletu: Dostižno i drugo mesto Izvor: MN PRESS

Kada je bilo najvažnije i kada se učinilo da bi plasman u ABA plej-of mogao da im bude ugrožen, košarkaši Partizana stegli su zube i zaključno sa trijumfom u derbiju, vezali čak deset "jadranskih" pobeda.

Redom su u poslednja dva meseca obarali Solnok, Krku, Cedevitu, Olimpiju, Metalac, Igokeu, MZT, Levski, Cibonu i Zvezdu. Takvom serijom, ne samo da su preuzeli sudbinu plasmana u svoje ruke, već se pitaju i za to ko će osim crveno-belih imati prednost domaćeg parketa u plej-ofu.

Trenutno, tri kola pre kraja, Partizan zauzima treću poziciju, sa trijumfom više od Cedevite i jednim manje od Budućnosti. Koliko sada daleko izgleda tmurna crno-bela jesen...

"Često pominjemo posle ovih deset vezanih poraza da se posle šest-sedam poraza na startu sezone niko nije ni nadao da možemo da budemo drugi. Boljom igrom i dobrim rezultatima sami smo sebe doveli u tu poziciju", rekao je Milenko Tepić posle pobede u duelu sa Zvezdom.

Plejmejker i jedan od nosilaca igre crno-belih dao je izuzetan doprinos prvom ovosezonskom trijumfu Partizana u derbiju. Njegov učinak bio je daleko konkretniji od onoga što pokazuju cifre od devet ubačenih poena i šest skokova.

Tepićev nastup možda malo slikovitije opisuje "plus minus" statistika, prema kojoj je bio najuspešniji igrač crno-belih, sa razlikom od "plus 24" poena u korist domaćina dok je on bio u igri.

"Mislim da je početak treće četvrtine odlučio utakmicu i okrenuo je na našu stranu. Zvezda je odličan tim, igraju u paklenom ritmu - Evroligu i Jadransku ligu, što nije lako, a mi smo uspeli da na neki način to iskoristimo", objasnio je kreator igre šampiona Srbije.

Kao i Milan Mačvan, biranim rečima govorio je o igri Bobana Marjanovića i značaju dobre timske odbrane crno-belih od Zvezdinog centra

"Bobi je jako dominantan igrač, posebno ove sezone. Po mom mišljenju je potpuno stasao i zaista pravi razliku, čak i na evroligaškom nivou. Mi smo se spremili koliko je to bilo moguće za njega, a takvom odbranom su neki drugi igrači Zvezde dobili više prostora, što se ispostavilo kao dobro rešenje. Neke od njihovih vodećih igrača sveli smo na neki pristojan učinak".

Do početka plej-ofa, Partizan očekuju još tri utakmice. Tepić apeluje:

"Trebalo bi da budemo pametni i da pokušamo da iskoristimo šansu, što uopšte neće biti lako, jer imamo dva teška gostovanja - Mega Leksu i Budućnosti. Ako dobijemo te dve utakmice, da ne zaboravim Zadar kod kuće, to bi mogao da bude možda i ključ za drugo mesto", podvukao je plejmejker.

Naredni meč, Partizan će odigrati u Sremskoj Mitrovici, u ponedeljak, 9. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC