• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akojon blizu Partizana

Autor mondo.rs

Crno-beli su na dobrom putu da ostvare cilj - da do četvrtka angažuju organizatora igre i pojačaju se za finiš sezone.

 Akojon blizu Partizana Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Partizan želi da angažuje plejmejkera za finiš takmičenja u ABA ligi i kako trenutno stoje stvari, biće iznenađenje ako to ne bude Džoš Akojon (Josh Akognon, 29 godina, 180 cm).

Iako je trener Duško Vujošević po tom pitanju bio krajnje skeptičan pre samo nekoliko dana, aktivnost na tržištu slobodnih igrača naročito je intenzivirana posle pobede nad Crvenom zvezdom Telekom i realizovane pomoći fudbalskog kluba Partizan.

Crno-beli su krenuli u akciju sa jasnim ciljem - da igrač bude potpisan i registrovan do četvrtka uveče, kada ističe rok ABA lige za licenciranje u sezoni 2014/15.

Međutim, stvari nisu išle glatko, jer i menadžeri američkih košarkaša znaju kakve su okolnosti, pa je Akojonov agent Skot Nikols neprijatno iznenadio ljude iz Humske 1 ispostavljanjem naknadnih zahteva i podizanjem prvobitno tražene plate.

Agent Minja Ilić, koji zastupa i Sašu Pavlovića, preko Twittera je u utorak uveče preneo da su pregovori sa Akojonom i dalje u toku, a prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, nekoliko sati kasnije su ipak usaglašeni svi detalji i ostalo je samo da Amerikanac potpiše ugovor do kraja sezone.



Akojon je plejmejker sa izraženim mentalitetom strelca, koji je od 2010. godine gotovo sve vreme igrao u Kini, mada je sakupio i simbolična tri nastupa u dresu Dalas Maveriksa.

Ove sezone je u kineskom Fošanu beležio 31,9 poena i 3,5 asistencija po utakmici, što može, ali i ne mora da pruži nagoveštaj o kakvom se igraču radi, pošto se zna da Amerikanci u Kini imaju sva prava u svojim ekipama i da se od njih prvenstveno očekuje da daju koševe.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC