• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin uragan oduvao prvaka Evrope!

Autor mondo.rs

Crveno-beli nagradili najvernije! Savladali veliki Makabi 89:76 i ostvarili drugi trijumf u Top 16 fazi.

 Zvezdin uragan oduvao prvaka Evrope! Izvor: MN PRESS

Kada su im mnogi navijači uskratili podršku i zaobišli Kombank arenu, četiri dana posle poraza u derbiju, Crvena zvezda Telekom uzdigla se i pokazala karakter šampiona.

U duelu sa šampionom!

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - MAKABI 89:76 (18:20, 20:14, 16:25, 35:17)

I do večerašnje utakmice, tim Dejana Radonjića nekoliko je puta dokazao da je u stanju da se bori sa najvećima, ali je padao kada je bilo najvažnije. U četvrtak uveče, Zvezda je najvernijima poklonila poklon za pamćenje - skalp šampiona.

Konačno!

Deset hiljada gledalaca svedočilo je u četvrtak uveče novom buđenju "slavljenika", starog tačno 70 godina. Kada se činilo da će i Makabi uspeti da obuzda energiju crveno-belih, dogodila se impresivna serija, koja je odlučila pobednika.

"Ponos Izraela" raspucao se početkom poslednje četvrtine i poveo 65:57. A, onda je Marko Tejić ubacio trojku i pokrenuo Zvezdinu mašineriju, koja je do kraja samlela šampiona Starog kontinenta.

U poslednjih deset minuta, Crvena zvezda ubacila je 35 poena!

Serijom 20:0, crveno-beli su potpuno zatekli i zaustavili prvaka i predvođeni Markusom Vilijamsom (17 p, pet trojki u drugom poluvremenu) i Čarlsom Dženkinsom (16 p) upisali drugi trijumf u Top 16 fazi. Tejićeva uloga takođe mora biti istaknuta, jer je uradio ogroman posao na obe strane terena i dao nemerljiv doprinos trijumfu.

Zvezda je demonstrirala snagu i apsolutno zaslužila pobedu! Predvodio je i Boban Marjanović, sa 19 poena i čak 17 skokova, a dvocifreni učinak imao je i Nikola Kalinić (14 p).

Makabi je imao četvoricu šuterski raspoloženih igrača, među kojima nije bio i snažni centar Sofoklis Skorcanitis. Njega je domaćin agresivnom odbranom "izbacio iz utakmice" još u prvom delu. Postigao je samo dva poena, za razliku od Devina Smita (15 p), Džeremija Parga (14 p), Nejta Linharta, Aleksa Tajusa (12 p)...

Pevali su navijači Zvezde dok su pratili ljubimce, dobili su vredan poklon i veliku injekciju samopouzdanja. Njihov tim odigraće u Areni do kraja Evrolige još dve utakmice (Barselona, Panatinaikos) i nema sumnje da će tada imati veću podršku od večerašnjih 9.926 gledalaca.

KRAJ UTAKMICE, ZVEZDA JE POBEDILA MAKABI!

40' 89:76 Nikola Kalinić postavlja konačan rezultat.

40' 85:70 Kalinić pogađa i po svemu sudeći stavlja tačku na ovu utakmicu! Makabi ne koristi napad i ulazi se u poslednji minut sa 15 poena vođstva domaćih.

38' 83:70 Linhart prekida seriju Zvezde. Tajm-aut Dejan Radonjić. U finišu su se razigrali Vilijams i Dženkins i povukli Zvezdu nadomak pobede. Do kraja još minut i 15 sekundi.

38' 82:68 Dženkins pogađa za "plus 12", a Marjanović uz faul za "plus 14".

37' 78:68! Zvezda vodi deset razlike! Sada ona kontroliše utakmicu, a trojka Markusa Vilijamsa naterala je Makabi da traži tajm-aut! Serija Zvezde 15:0!

36' 73:68 Tejić fenomenalno krade loptu, a Dženkins posle kontre pogađa uz faul! Pogodio je i bacanje! Velika šansa za Zvezdu!

35' 70:68 Vilijams još jednom trojkom budi halu, a Dženkins stvara delirijum! Zvezda opet vodi! Tajm-aut Makabi.

34' 64:68 Makabi šutira perfektno. Sada je Ohajon ubacio trojku, a Kalinić na drugoj strani iznudio faul posle ofanzivnog skoka. Može li Zvezda da se do kraja rve sa šampionom?

33' 63:65 Trojku pogađa i Tejić. Udarila je lopta u obruč, pa se visoko odbila i vratila u mrežicu. Odmah posle njega precizan je i Vilijams. Hala opet peva.

32' 57:66 "Ajde, igraj i bori se", peva hala, dok Tejić pogađa drugo slobodno bacanje. Crveno-beli se sada bore da zadrže protivnika, koga su krenule trojke. Smit, pa Linhart pogađaju van 6,75.

31' 56:59 Marjanović je opet u igri i odmah nastavlja da pogađa. Zakucao je na asistenciju Jovića.

- Kraj treće četvrtine - 54:59

30' 54:59 Marjanović je izašao, a Zvezda zastala. Makabi je u velikom naletu, koji je na momenat zaustavio Stefan Jović, trojkom za 54:57. Serija "Ponosa Izraela" sada je 14:3 i preti da potpuno "veže ruke" domaćinu.

29' 51:57 Ohajon pogađa o tablu, za nastavak serije gostiju. Čvrsta odbrana Makabija, pa još jedan pogodak Parga. Serija Makabija 10:0, a Zvezda ne uspeva da nađe ofanzivno rešenje.

28' 51:51 Atraktivno zakucavanje Tajusa, za izjednačenje. Dejan Radonjić traži tajm-aut. Rovovska borba u ovim trenucima.

27' 51:49 Žestoko je pao Marjanović na parket posle blokade Smita. Šutirao je pod faulom, ali sudije nisu svirale ništa. Glavom je udario parket, pa izašao iz igre. Na terenu je Cirbes.

26' 51:45 Ponovo delirijum u Areni. Blažič polaže posle kontre, uz faul Parga. Tajm-aut, posle kojeg će Slovenac imati slobodno bacanje. Pogodio je.

24' 48:43 Još jedna trojka Vilijamsa, za novih "plus sedam" (48:41) i pesmu cele Arene. Tajus na drugoj strani zakucava. Važan period meča.

23' 43:38 Brzi poeni Makabija (Smit, pa Pargo), pa polaganje Marjanovića, za novih "plus pet". Velika borba u Areni u konfuznom delu utakmice na obe strane terena.

22' 41:34 Haotična igra i trojka Markusa Vilijamsa. Najveća prednost Zvezde od početka utakmice.

- Poluvreme - 38:34 -

Slovenac ne uspeva da iskoristi poslednji napad. Promašio je i svoj peti šut za tri, ali je nagrađen aplauzom. Zvezdina publika može da bude zadovoljna onim što vidi.

U duelu sa favoritom, crveno-beli uspevaju da održavaju prednost. Pametnom odbranom, pre svega na snažnom Sofoklisu, tim Dejana Radonjića uspeo je da poremeti ofanzivu šampiona Evrope (4/17 za tri, 9/18 za dva).

Za to vreme, Beograđani šutiraju trojke 5/13, a za dva 10/22. Zanimljivo je da i jedan i drugi tim ima po 24 skokova i po sedam izgubljenih lopti. Najefikasniji u obe ekipe je Nikola Kalinić, sa devet poena (2/2 za tri), s tim da Radonjić na poziciji "tri" ima i raspoloženu alternativu - Nemanju Dangubića (5 p, 1/1 za tri).

Crveno-beli nastupaju bez povređenog Branka Lazića, svog prvog defanzivca, ali ipak nalaze način da se bore sa prvakom. Obuzdali su kontre "Ponosa Izraela", pa su gosti iz Tel Aviva neretko insitirali na šutu za tri. Najefikasniji među njima je Devin Smit (8 p, 1/6 za tri).

U hali je oko 10.000 gledalaca.

20' 38:34 Agresivni Blažič krade loptu Pargu, sedam sekundi pre poluvremena. Ona odlazi u aut, a Radonjić traži tajm-aut. Crveno-beli imaće poslednji napad pred pauzu.

19' 38:33 Kalinić ubacuje još jednu trojku, za "plus pet", a Marjanović sa linije penala održava tu razliku.

18' 33:31 Mogla je Zvezda i na "plus sedam", ali Kalinić nije uspeo da zakuca, posle čega je Linhart lupio blokadu potpuno ležernom Vilijamsu... "Cimnuo" je Amerikanac jednog čuvara, pa mislio da ga sledeći neće stići... Međutim, pogrešio je, a kazna Makabija odmah je stigla. Trojka Parga.

18' 33:28 Dženkins ubacuje još jednu trojku, pa Mitrović pogađa o tablu, iz teške situacije.

17' 28:24 Marjanović povećava Zvezdinu prednost, a Makabi i dalje insistira na šutu za tri. Do sada šutira 3/15, a Zvezda 3/10.

15' 26:24 Kalinić pogađa iz reketa, pa primorava Ohajona da ga faulira i pošalje na liniju penala. Posle tajm-auta pogađa jednom. Zvezda se odlično čuva od Sofoa.

14' 23:24 Devin Smit pogodio je dva slobodna bacanja, a Sofo potom promašio oba. Jović je zatim preko celog terena proigrao Dženkinsa, a on pogodio uz faul.

12' 21:22 I Makabi je odlučio da pušta Zvezdu da šutira za tri poena nesmetano, a Kalinić je sada kaznio tu odluku, lakim pogotkom van crte. To je bila treća trojka crveno-belih večeras.

11' 18:20 Mitrović krade loptu, ali promašuje polaganje za izjednačenje posle kontre 'tri na jedan'. Na terenu su u crveno-belom Jović, Dženkins, Dangubić Mitrović i Cirbes.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE - 18:20

10' 18:20 Dve ekspresne trojke Makabija u finišu četvrtine, za vođstvo na odmoru. Pogodio je Hajns, pa Linhart, praktično uz zvuk sirene.

9' 18:14 Mitrović pogađa preko Tajusa, a potom Dangubić utrčava pod obruč. Agresivna odbrana crveno-belih, ali gosti i dalje nalaze način da dođu do obruča.

7' 14:11 I Dženkins ubacuje još jednu trojku. Na terenu je Stefan Jović. U međuvremenu je i Marjanović seo na klupu, a Cirbes istrčao na parket.

Tajm-aut.

5' 11:9 Večeras se Zvezda brzo upisuje van linije 6,75. Prvu trojku ubacio je Nemanja Dangubić, posle već karakterističnog skok šuta. To je bio četvrti pokušaj domaćina za tri.

4' 6:7 Skorcanitis, pa Smit smanjuju razliku, a zatim Pargo dovodi šampiona Evrope prvi put u vođstvo.

3' 6:0 Blažič zakucava i podiže publiku na noge, iako veći deo uveliko stoji. Može li manji broj gledalaca biti i dobar za atmosferu?

Startna petorka Zvezde je Vilijams, Blažič, Kalinić, Tejić i Marjanović.

MEČ JE POČEO!

Sa skorom 1-7, Crvena zvezda Telekom dočekuje šampiona Evrolige bez rezultatskog imperativa. "Ponos Izraela" doputovao je u Beograd sa 6-2, kao drugoplasirani tim na tabeli Grupe E.

Utakmica će biti odigrana pred oko deset hiljada navijača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC