• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić raspoložen: Da uvek igramo ovako...

Autor mondo.rs

"Mogli smo i da izgubimo od Valensije i Laborala, pa da večeras budemo slobodni", ne žali trener Zvezde zbog poraza od Galatasaraja i Žalgirisa.

 Radonjić raspoložen: Da uvek igramo ovako... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde Telekom 5. februara su porazom od Žalgirisa ispustili poslednju realnu šansu da se bore za plasman u gornji deo tabele E grupe Top 16 faze.

Tom prilikom u Kombank areni su šutirali trojke 0/19.

Tačno mesec dana kasnije, na istom parketu, ali u nešto drugačijoj atmosferi, pred manjim brojem gledalaca, Makabiju su ubacili 13 trojki iz 29 šuteva i trijumfovali rezultatom 89:76!

"Obećali smo da ćemo dati sve od sebe, uprkos umoru, izostanku igrača i otežanom trenažnom procesu u prethodnom periodu. Hteli smo da Zvezdi i zvezdašima za rođendan poklonimo pobedu nad prvakom Evrope", rekao je trener Dejan Radonjić.

"Makabi je došao sa konkretnom ambicijom, oni su u borbi za sam vrh tabele i svaka utakmica im je bitna, da bi eventualno izborili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Međutim, želeli smo da ih savladamo. Hvala publici, koja je napravila fenomenalan ambijent, nosila nas u trenucima kada je bilo jako bitno i omogućila da zajedno slavimo veliku pobedu".

Upitan da li je Zvezda umesto 2-7 mogla da dobije još neku utakmicu i ima povoljniji skor, pa da eventualno konkuriše za četvrto mesto u grupi, Radonjić je odgovorio:

"Mogli smo i da izgubimo od Valensije i Laborala, pa da večeras budemo slobodni. Ali mislim da je mnogo bolje što smo mogli da gledamo Makabi u Beogradu. Naravno, želimo da intervali naše dobre igre traju duže i budu što prisutniji. Da smo u stanju da stalno igramo ovako (kao u četvrtoj četvrtini), borili bismo se za titulu prvaka Evrope", poručio je Zvezdin strateg.

"Što ne znači da to ne može da se desi za pet-šest godina!"



Poređenje šuterskih izdanja protiv Žalgirisa i Makabija bilo je neizbežno, ali je Radonjić stavio do znanja da zaista nije zamerao igračima zbog promašaja u tom meču.

"Nisam tih 19-0 posmatrao kao problem o kome treba da se pravi tema, kao što se desilo. Ne treba ni sada o ovome. Ja sam igrao košarku dosta dugo i umeo sam da pogodim neku trojku. Ponekad i slučajno. Normalno je da se šutira 10-0, a normalno je i 10-8. Ako imam najmlađi tim u Evroligi, onda je takvih utakmica moglo da bude i više. Ali dobro, uvek ima nekih tema - mladi, stari, srednji, prva, druga, treća četvrtina..."



Trener crveno-belih konstatovao je da je bilo grešaka njegovog tima, ali da ih je "deplasirano komentarisati", kada se zna da je protivnik bio zvanično najbolji evropski tim.

"Makabi je u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat, ali ne toliko da ih ne bismo stigli. Odigrali smo izvanredno poslednju četvrtinu, imali odličan balans igre pod košem i spolja, dobra rešenja kada je bilo najpotrebnije i na kraju čak ubedljivo pobedili. Zadovoljstvo je tim veće i čestitam svima".

"Videli ste, kada je delovalo da nemamo energije, da ne možemo da pogodimo, bacali smo se po terenu, izvukli ono što nas je krasilo cele sezone, taj karakter, što je doprinelo da u ovakvom izdanju završimo meč protiv Makabija".

U timu zbog povrede nije bilo Branka Lazića, koga je Radonjić pohvalio što je "nespreman i bez treninga" doprineo osvajanju Kupa Koraća.

"Sada će verovatno dobiti više vremena za oporavak, da bi bio spreman za kraj prvenstva. Dangubić je večeras igrao preko bola. Pokušaćemo da u narednom periodu dovedemo ekipu do optimalnog statusa polovinom aprila, iako imamo da igramo utakmice i u ABA ligi, gde smo obezbedili prvo mesto, kao i u Evroligi".

DOBAR REVANŠ


Zvezdin sponzor "Idea" protiv Žalgirisa je svaku trojku crveno-belih trebalo da nagradi sa 3.000 dinara i da sakupljeni novac bude uplaćen u humanitarne svrhe. Međutim, oni su te večeri samo promašivali, pa je zato "Idea" rešila da ovog puta duplira premiju.

"Eto, dobro smo se revanširali za onih 19-0", zadovoljan je bio i Dejan Radonjić.

Trener Makabija Gaj Gudes čestitao je crveno-belima i konstatovao da se serije od 0:20, kao njegovim izabranicima, u košarci događaju.

"Odigrali su izvanredno nakon našeg vođstva od osam poena razlike. Izgubili smo nekoliko lopti, dozvolili Zvezdi da trči kontre. Postizali su prvo lake poene, onda ubacivali teške šuteve za tri poena... Košarka je dinamična igra, preokreti su mogući. Ako nisi koncentrisan, može i takva serija da ti se dogodi".

Gudes je konstatovao da im je Boban Marjanović zadavao velike probleme, da su morali da ga udvajaju, što su koristili Zvezdini spoljni igrači.

"Mi smo promašivali otvorene šuteve, što u ovoj dvorani nije iznenađenje. Gostovali smo ovde mnogo puta i znali smo da se teško postižu koševi. Zvezda je, sa druge strane, pogađala trojke u visokom procentu. Nama je ovo bila četvrta utakmica u osam dana i kada nam je bila potrebna najveća snaga, nismo je imali".

Makabi je sa skorom 6-3 pao na deobu drugog i trećeg mesta sa Barselonom, koja je kao gost savladala Panatinaikos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC