• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o sukobu FIBA - ABA: Tuku se preko nas

Autor mondo.rs

Predsednik Crvene zvezde vidi odluku o ukidanju priznanja ABA lige kao "udarac, sa ciljem da se izbije vazduh". Smatra da je budućnost klubova samo u regionalnom takmičenju, od kojeg traži promene.

 Čović o sukobu FIBA - ABA: Tuku se preko nas Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Sukob FIBA i ABA lige srpski klubovi dočekali su sa istim stavom, pružajući jednoglasnu podršku Jadranskoj ligi.

Takvo mišljenje izrazili su i zvanično, pojedinačnim saopštenjima timova koji igraju regionalnu ligu i javnim, kolektivnim dogovorom svih klubova Košarkaške lige Srbije.

Iako su u mnogim temama duboko suprotstavljeni, beogradski "večiti" rivali takođe su složni u oceni da je razvoj srpske košarke moguć samo u takmičenju sa najboljim klubovima iz regiona.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o sporu FIBA - ABA gostujući na televiziji BN.

"Naš region je uvek na neki način tretiran kao varijanta stomaka. Da vas udarim u stomak i izbijem vam vazduh... FIBA se tuče sa Evroligom i ULEB preko nas", izjavio je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

Čović vidi regionalnu ligu kao apsolutno neophodnu, zbog daljeg razvoja klubova, iako smatra da su neophodne promene u ABA ligi.

"Čak mislim da je potrebna i regionalna "B" liga, da bismo uključili što više klubova i na taj način podigli nivo košarke. Mislim da FIBA to treba i mora da uvaži, ali isto tako mislim da je potrebna reorganizacija ABA lige na polju vlasništva, upravljanja i ostalih stvari. Podrška srpskih klubova nedavno je data upravo tako, da se naprave promene i da dođemo do još kvalitetnije regionalne lige, u kojoj bi igrali samo klubovi sa prostora bivše Jugoslavije - Slovenci, Hrvati, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Srbija", dodao je predsednik Zvezde.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC