• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sale je učinio Partizan besmrtnim"

Autor mondo.rs

"Želim da naglasim da je jedna stvar kad je Sale ovde, zajedno sa nama, a druga kad nije prisutan", rekao je Predrag Danilović dok je posle utakmice sedeo kraj Saše Đorđevića.

 "Sale je učinio Partizan besmrtnim" Izvor: MN PRESS

Umesto trenera, na konferenciji za medije posle meča "Grobari za nas" pojavio se legendarni bekovski par iz 1992.

Aleksandar Saša Đorđević i Predrag Saša Danilović pred novinarima su razmenili komplimente i zahvalnost za mnogo toga što su uradili - jedan za drugog, za klub i reprezentaciju.

"Ovde sam najviše zbog neizmerne zahvalnosti prema Saši Daniloviću, kao bivšem saigraču i košarkašu, koji je za ovu zemlju ostvario neviđene stvari. Nikad mu se na tome nisam javno zahvalio, ali mislim da bez njega večeras ovde ne bi bilo nikoga od nas. Zbog njega sam promenio plan i došao u Beograd, umesto u Minhen, na meč Bajerna i Valensije", rekao je Đorđević posle revijalne Partizanove utakmice u hali Pionir.

"Na terenu su bili neki igrači za koje sam navijao u staroj hali na Novom Beogradu, kasnije im postao saigrač i sa njima proveo nezaboravne dane".

Predsednik Partizana bio je, po sopstvenom priznanju, zatečen onim što je čuo koji trenutak ranije.

"Ne znam ni ljudski da se zahvalim", rekao je Danilović i nastavio:

"Ogromno je naše uzajamno poštovanje svih ovih godina, kao osoba i kao igrača. Delili smo najlepše trenutke u Partizanu i u reprezentaciji, to ne može da se izbriše".

Danilović je dodao da je "Saletu neizmerno zahvalan".

"Bez skromnosti i bilo čega, želim da naglasim da je jedna stvar kad je Sale ovde, zajedno sa nama, a druga kad nije prisutan. To znaju i navijači. Sale je ovaj klub  učinio besmrtnim u Istanbulu 1992. i svima nama promenio i živote i karijere nabolje".



Nekadašnji saigrači potom su se osvrnuli na sam događaj, upriličen na inicijativu navijača Partizana.

"Fenomen košarke na ovim prostorima dokazan je po ko zna koji put. Sve pohvale navijačima Partizana, koji su pokazali kako se klub voli, kako se navija i bori za klub u teškim trenucima. Ovo je dokaz da se bavimo najlepšim sportom na svetu", poručio je Đorđević.

Danilović je konstatovao da tokom 15 godina, koliko je na čelu kluba, navijači pružaju Partizanu "bezrezervnu i bezuslovnu podršku".

"Oni ne navijaju za pojedince nego za klub i tako treba da ostane".

"Veoma sam zahvalan i onima koji su pomogli, a nisu bili u hali. To je fenomen koji nećete naći nigde osim ovde. Hvala svim gostima i učesnicima događaja".

Utakmici u Pioniru prisustvovalo je 6.400 ljudi, a precizna informacija o prihodu biće objavljena u četvrtak na zvaničnom klupskom sajtu, kao i uputstva za pružanje dalje pomoći Partizanu, posredstvom "Kluba prijatelja", svima koji to žele.

Upitan koliko će ova akcija konkretno pomoći u materijalnom smislu, Danilović je odgovorio:

"Značiće ako se nastavi, mada već ima veliki značaj. Svaki dinar Partizanu je neophodan, tako da će ovo sigurno da ublaži krizu. Pričam sa dubokim poštovanjem prema navijačima, ali prava stvar će biti ako ovo zaživi".

O pomoći države...

"Bez neke velike polemike. Mi smo i sami sebi dosadni koliko apelujemo na razne strane. Ovo je samo jedan u nizu naših civilizovanih apela".

Na pitanje koliko je još prvaku Srbije potrebno da bi se izvukao iz "minusa" i pobedio finansijske nedaće, Danilović, ipak, nije želeo da odgovori ovom prilikom.

DANILOVIĆ: Đorđević me ucenio!

Obojici nekadašnjih asova postavljeno je pitanje kada su poslednji put naterali sebe na ovakav fizički napor.

"Na mojoj
oproštajnoj utakmici", prisetio se Đorđević još jedne nezaboravne priredbe u Pioniru, pre nepunih 10 godina.

"Sa Sašom je druga priča. On trenira svakodnevno, spremao se za utakmicu. Uvek je bio veći radnik", dodao je Đorđević.

"Manji talenat svakako", dopunio ga je Danilović kroz smeh i onda otkrio zašto se, ipak, skinuo za ovaj meč, uprkos najavama da to neće učiniti.

"Zna se da je Sale operisao kuk i zato sam ga prvo zvao da bude trener jedne ekipe. On je rekao 'Neee, hoću da igram!' Rekao sam mu 'Dobro, igraj'. I onda sam morao i ja, iako već neko vreme imam nagnječena rebra... Ucenio me je".

"Svidelo ti se", poslednja je ipak pripala Đorđeviću, kao u Abdi Ipekčiju 16. aprila 1992!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC