• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan 2014. ili Zvezda 2015?

Autor mondo.rs

Crno-beli su prošle sezone zabeležili četiri pobede u Top 16 fazi Evrolige, mogu li crveno-beli više od toga?

 Partizan 2014. ili Zvezda 2015? Izvor: MN PRESS

Debi Crvene zvezde Telekom u Top 16 fazi Evrolige za sada dosta podseća na nastup "večitog" rivala od pre godinu dana u istom takmičenju.

Taj sastav Partizana i ova ekipa Zvezde imali su isto "prolazno vreme" nakon osam kola, po jednu pobedu i sedam poraza. Crno-beli su u Kombank areni srušili CSKA (73:72 u trećem kolu), a crveno-beli deklasirali Albu u Pioniru - 86:69, u petom kolu.

I jedni i drugi počeli su Top 16 porazom od Reala u Areni. I jedni i drugi gubili su od Galatasaraja kao domaćini i od Makabija u gostima.

I jedni i drugi propustili su po jednu lepu priliku za trijumf u gostima - Partizan protiv Bajerna (71:65 u Minhenu), Zvezda protiv Panatinaikosa (74:69 u Atini). Oba tima u osmom kolu su lagano poražena u Madridu.

POSETA


Još jedna sličnost Partizanovog nastupa u Top 16 fazi 2014. i Zvezdinog 2015, ogleda se u padu interesovanja za dolazak na utakmice, pošto su ljubimci na početku zaređali sa porazima.

Crno-beli su od 21.374 gledaoca protiv Reala u prvom kolu, spali na 11.550 protiv Bajerna u devetom kolu, a Zvezda sa prijavljenih 18.733 protiv Reala, na samo 9.926 protiv Makabija.

Bar još toliko zvezdaša na kraju se pokajalo što nije došlo da vidi trijumf nad aktuelnim prvakom Evrope...

Zatim su slavili pobede u mečevima devetog kola: Partizan - Bajern 70:55, Zvezda - Makabi 89:76.

Potom su crveno-beli konačno napravili "brejk", impresivnom partijom protiv Galatasaraja.

Umalo je to bila i najubedljivija pobeda nekog srpskog kluba na evroligaškim gostovanjima, ali istanbulskih 68:91 ipak vredi samo za drugo mesto na toj listi, iza utakmice Lijetuvos Ritas - Zvezda u Viljnusu, decembra 2013, kada je bilo 75:99.

Marjanović, Mitrović i ekipa sa dve uzastopne pobede su popravili skor na 3-7 i na zamišljenom paralelnom putu izbili u vođstvo ispred Partizana, koji je svoju treću pobedu (72:70 nad Makabijem) ostvario u 11. kolu.

Bogdanović, Pavlović i drugovi potom su izgubili od Lokomotive u Krasnodaru i od Galatasaraja u Istanbulu, a pobedili Žalgiris u Areni, za konačnih 4-10.

Crveno-belima ostaju mečevi kod kuće sa Barselonom i Panatinaikosom, odnosno gostovanja Albi i Žalgirisu.

Jednom pobedom u ta četiri kola izjednačili bi skor "večitog" rivala iz 2014, a sa dve ga nadmašili.

Na kraju ove analize, neizbežno je i podsećanje na učinak u prvoj fazi, gde je ovosezonska Zvezda (6-4, druga u grupi) bila daleko impresivnija od prošlosezonskog Partizana (3-7, četvrti u grupi na osnovu boljeg međusobnog skora od Nantera).

Crno-beli su, doduše, bili hendikepirani povredama prvog plejmejkera Vestermana (od petog kola) i najboljeg "trojkaša" Bertansa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC