• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ekipa je vakcinisana, ali pogrešno...

Autor mondo.rs

"Pojavili su se virusi, mi smo desetkovani", rekao je trener košarkaša Partizana pred utakmicu pretposlednjeg, 25. kola ABA lige sa Zadrom.

 Vujošević: Ekipa je vakcinisana, ali pogrešno... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaše Zadra pogodila je besparica pred put u Beograd, pa su štrajkovali i odbili da treniraju, a košarkaše Partizana pogodio je virus grupa, pred meč sa Zadranima, zbog čega su takođe slabo trenirali.

Međutim, ništa od toga neće imati presudnu ulogu na ishod utakmice 25. kola ABA lige, koju u nedelju u 17 časova (kada se igra i meč Cedevita - Budućnost) igraju dva osvajača Jadranske lige.

Takmičarski, ovaj duel ima daleko veći značaj za Partizan, koji praktično mora da pobedi, da bi zadržao izglede za drugo mesto i izbegao rizik da ipak završi kao četvrti. O problemima crno-belih govorio je trener Duško Vujošević u petak, dva dana pre meča.

"U goste nam dolazi respektabilan protivnik, koji zaslužuje svaku pažnju. Ekipa Zadra popunjena je na svim pozicijama, oni uvek imaju i želju i ponos da se pokažu u najboljem svetlu u Beogradu", rekao je Vujošević.

"Mi smo, međutim, u velikom zdravstvenom problemu. Ekipa je vakcinisana protiv gripa, ali izgleda da je ove godine napravljena greška sa vakcinom, jer su se ubrzo pojavili virusi. Mi smo desektovani pred utakmicu, nismo sasvim spremni, ali smo skoro kompletni", istakao je.

Mladi košarkaš Vanja Marinković oprezan je i zbog zdravstvenih problema svog tima i zbog toga što mu je u sećanju ostao poraz u Dalmaciji.

"Čeka nas teška utakmica, naročito zbog toga što nismo kompletni. Dobro se sećamo kako smo nesrećno izgubili tamo, ovog puta nadamo se drugačijem ishodu", rekao je Marinković.

Standardno, Vujošević se za pomoć obratio publici.

"Imamo publiku koju je najmanje potrebno posebno pozivati na utakmice, pomoćiće nam kao što je to bio slučaj cele sezone".

Trener prvaka Srbije nije imenovao koji su igrači imali problema sa gripom i koji, zbog toga, možda neće nastupiti. On je samo najavio da će u timu biti Džoš Akojon.

"Ne mogu da kažem ko će igrati, a ko ne, jer ne znam. U pitanju su temperature, a i kada bih znao, ne bih mogao da kažem i otkrivam karte", rekao je Vujošević i dodao:

"On (Akojon) je praktično odradio jedan trening, jer smo samo jednom i bili u sastavu koji nam je omogućio da odradimo kompletan trening. Praktično će mu utakmica biti prva velika proba. Sigurno je i da će publika biti fokusirana na njega", rekao je.

Zadatak da analizira igru rivala imao je pomoćni trener Velimir Gašić.

"Imaju dobar tim i sigurno po potencijalu spadaju među dve najbolje ekipe u Hrvatskoj. Oni su to pokazali tokom sezone, imaju dovoljno snage i morala da se izbore sa svim problemima. Bili su krugu ekipa koje se bore za Evrokup, ali su porazom od Cedevite tu mugućnost izgubili", rekao je Gašić i napomenuo:

"Sigurno ne dolaze ovde da polože oružije, očekujemo da će na taj način da pristupiti utakmici. Igraju brzu košarku, a tu glavnu ulogu igraju spoljni igrači, pre svega plej, Florens. On je pokazao da je kvalitetan organizator igre. Ne samo i organizator, već i košgeter. Tu je i Bašić... Moramo da obratimo pažnju na njihov šut za tri poena. Tu se opet nameće bitna uloga spoljnih igrača, na čelu s Bošnjakom".

Za kraj je napomenuo...

"Ofanzivni skok je njihov zaštitni znak, kao i napad u tranzitu".

Partizan - Zadar, nedelja, 17 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC