• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobijevo društvo: Arvidas, Mirsad i dva Dejana!

Autor mondo.rs

"Naježio sam se", rekao je Marjanović u intervjuu za Evorligu.

 Bobijevo društvo: Arvidas, Mirsad i dva Dejana! Izvor: MN PRESS

Lider Evrolige u indeksu uspešnosti tokom cele sezone. Trenutno na 24,8.

Lider Evrolige po broju skokova po meču. Trenutno na 10,4.

Četvrti najbolji strelac Evrolige. Trenutno na 16,4.

MVP prve faze takmičenja.

Dvocifren po broju poena na 20 od 21 utakmice.

Čak 13 "dabl-dabl" učinaka ove sezone, kada su poeni i skokovi u pitanju.

Kako se rasplet u Top 16 fazi bliži kraju, sve je izvesnije da će Zvezdin gorostas Boban Marjanović, postati tek peti igrač u istoriji Evrolige koji je sezonu završio sa "dabl-dabl" učinkom. Pre njega, to je pošlo za rukom samo Arvidasu Sabonisu, Mirsadu Turkdžanu i našim košarkašima, Dejanu Tomaševiću i Dejanu Milojeviću.

O tome, ali i mnogo toga pored, popularni "Bobi" pričao je u intervjuu za sajt Evrolige.

"Veoma fino društvo", prokomentarisao je sa osmehom.

"Naježio sam se kad sam čuo. Nisam imao pojma da postoji mogućnost da se to dogodi. Takođe, to je veliki kompliment, samo biti pomenut u takvoj konkurenciji, ali takođe to znači da se moj naporan rad isplatio. I sviđa mi se to... Znam da je to samo statistika, ali isto tako znam da mi to znači, lično. Gledao sam sve te velike igrače kako sazrevaju, a Milojević mi je bio trener u Mega Vizuri nekoliko godina i on je zapravo čovek koji je moju karijeru vratio na pravi put", podsetio je Marjanović i naglasio:

"On mi je nešto poput mentora".

Izvor: MN PRESS

Autor intervjua podsetio je da 221 centimetar visoki košarkaš nije lako stigao do mesta gde se sad nalazi, a i da mu danas uloga uopšte nije jednostavna, jer kroz evroligaška iskušenja za sobom vuče najmlađi sastav u konkurenciji.

"Lep je osećaj biti tamo gde sam danas. Naporno sam radio da bih tu stigao. Bog mi je dao visinu i brze ruke, ali nisam želeo da se sve završi na tome da imam talenat, želeo sam da to unapredim i pokažem da mogu mnogo toga na terenu. Nisam hteo da budem samo momak sa dugačkim rukama. Zato sam sada u situaciji da pokažem mnogo toga na terenu, da igram dobro na ovakvom nivou takmičenja".

Marjanović poručuje da crveno-beli neće izgubiti takmičarski žar i želju za nadmetanjem ni sada, kada je izvesno da od plasmana u četvrtfinale neće biti ništa.

"Svaka evroligaška pobeda znači mnogo ovom mladom timu. Svaka pobeda je za nas kao da smo je ostvarili u finalu. I ako prođemo, i ako to ne bude slučaj, sve utakmice u Evroligi pred nama su veoma važne. Te povrede čine da se dobro osećamo, a i podižu nam samopouzdanje", priča Marjanović i napominje:

"Ako mene pitate, možemo da budemo zadovoljni ostvarenim do sada. U Top 16 fazi smo, završili smo kao prvi u ABA ligi, osvojili smo Kup. Ti rezultati govore za sebe. Ali, povrh svega, sve je to proisteklo iz nastupa u Evroligi".

Marjanović tvrdi da to što provodi najviše minuta na parketu od igrača Zvezde, bar u Evroligi, nije naročit problem za njega.

"Ništa spektakularno... Ne znam brojke, niti koliko vremena provodim u igri, a ne mogu da kažem ni da sam umoran. Dobro se osećam na teren, ne umaram se čak ni tokom igre. Jedino posle same utakmice osećam onaj prijatan umor, ali tako je oduvek bilo u mom slučaju. Volim da sam na teren, tada se osećema kao dete na igralištu. Idem dok mi ne kažu da stanem".

Vaša igra dobila je na kvalitetu i dolaskom Markusa Vilijamsa prošlog leta. Koliki je njegov udeo?

"On je doktor košarke", rekao je Marjanović.

"Neverovatno je kako vidi stvari na terenu i na koji način primeti slobodnog čoveka. Ima to čulo u sebi, s njim u igri svaki igrač postaje bolji. Radi mnogo dobrih stvari za nas sa proigravanjima i šutevima. Mogu da kažem samo dobre stvari o njemu i veoma sam srećan što je odabrao da dođe u Zvezdu prošlog leta", kaže Marjanović, koji skromno kaže da se ne oseća dobro kad ističu kako "dominira" Evroligom.

"Ne osećam se komforno da kažem da dominiram. Ali, dobro je biti gde sam danas", namiguje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC