• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alba - uigravanje za Partizan

Autor mondo.rs

Košarkaši Crvene zvezde na meč 12. kola Top 16 faze Evrolige u Berlin odlaze sa željom da pobede kako bi u što boljem ritmu i atmosferi dočekali početak plej-ofa ABA lige.

 Alba - uigravanje za Partizan Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U prethodnih pet dana, planovi Crvene zvezde Telekom za naredne tri nedelje jasno su se iskristalisali.

Crveno-beli su u četvrtak i petak, porazom od Barselone i pobedom Panatinaikosa protiv Reala, prestali da razmišljaju o plasmanu u četvrtfinale Evrolige i potpuno se posvetili pripremi za plej-of ABA lige.

Lazić se vraća za vikend

Bek crveno-belih Branko Lazić neće putovati ni u Berlin, zbog oporavka od povrede sa kojom se bori više od mesec dana. "Lazić neće igrati i očekujem da bude u sastavu u utakmici prvog kola domaće lige, za vikend".

U nedelju uveče su saznali i da će se boriti protiv Partizana za još jedno učešće u Evroligi, pa je logično da u takvim okolnostima duel Albe i Zvezde (četvrtak, 20.15) pasti u drugi plan.

"Bez obzira na takmičarski motiv, odlazimo u Berlin da odigramo dobar meč i da pokušamo da savladamo protivnika. I taj meč nam je bitan", razjasnio je u utorak, na konferenciji za novinare, trener Zvezde Dejan Radonjić.

I kapiten Zvezde Luka Mitrović najavio je da će sve predstojeće utakmice biti pripremne za najvažnije izazove, u finišu ABA lige.

Radonjić je novinare podsetio na svoje reči, kojima je u ranijem delu sezone tačno prognozirao koja četiri tima će igrati u doigravanju.

"U svakom slučaju, očekivao sam da će baš ta četiri tima biti u polufinalu. Čekao se samo konačni raspored. Do tada, ipak, imamo još pet mečeva - tri u Evroligi i dva u domaćem prvenstvu, u kojem se sastajemosa učesnicima ABA lige. Cilj će biti da zadržimo nivo forme, koji je trenudno dobar".

Saša radi odličan posao

On je posebno istakao činjenicu da Alba i dalje ima šansu da se plasira u četvrtfinale i da to govori o kvalitetu i ambicijama nemačkog tima. "Alba je pokazala kvalitet, u prilici je da izbori plasman i Sale Obradović zaista radi odličan posao cele ove sezone. Kvalitet tima koji vodi pokazuje nam da nas očekuje težak meč", dodao je šef struke crveno-belih.

Trener Zvezde podvukao je još jednom da očekuje da njegov tim bude najspremniji kada bude najpotrebnije.

"U svakom slučaju, jasno je imamo čime da se bavimo do tih mečeva. Svoj plan smo napravili odavno i očekujem da budemo u dobrom momentu kada bude najvažnije", dodao je trener crveno-belih.

Važan deo tih planova bila je i prednost domaćeg terena u odlučujućim utakmicama. Koliki će ona imati značaj u određivanju imena jedinog srpskog predstavnika u Evroligi u sezoni 2015/16.

"Ove sezone, prednost domaćeg terena je iskorišćena u oba međusobna meča (Zvezde i Partizana). Prošle godine je bilo drugačije, ali ima dosta razlika u odnosu na prošlu i ovu sezonu", dodao je trener Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC