• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Bubrezi su previše!

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana otkrio je detalje morbidnog čina dela navijača Budućnosti tokom utakmice u "Morači". "Sve mogu da shvatim, ali to ne...", konstatuje i dalje potresen.

Napad navijača Budućnosti na Dragana Milosavljevića, varnice koje su umalo dovele do tuče u poluvremenu, konstantne uvrede na račun Saše Pavlovića i Duška Vujoševića...

Mnogo ružnih stvari dogodilo se u nedelju uveče u podgoričkoj hali "Morača", u kojoj je Budućnost pobedila Partizan, osvojila drugo mesto na tabeli ABA lige i ostavila Srbiju i sledeće sezone sa samo jednim predstavnikom u Evroligi.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić i dalje ne može da shvati sve što je video od dela navijača Budućnosti.

"Ceo život sam u sportu, košarci i svačega sam se nagledao i svašta mogu, ako ne da odobrim, onda barem da razumem. Posebno u ovom našem regionu, teritoriji bivše zemlje, SFRJ. Ali, da se na teren ubaci desetak bubrega, kao što se desilo u nedelju uveče u podgoričkoj 'Morači', stvarno prevazilazi sve granice morbidnosti, pa i one sa svinjskim papcima, nedavno, pre meča Zvezde i Galatasaraja", rekao je za dnevni list "Sport" čovek sa najdužim stažom u Humskoj.

Takva "poruka" provokatora plitke pameti je jasna - potenciranje bolesti bubrega zbog koje je trener crno-belih Duško Vujošević prošle sezone morao da bude i hospitalizovan.

KK Budućnost izdao je dan kasnije saopštenje kojim je uputio izvinjenje treneru Partizana zbog "pojedinačnih ispada i neprimerenih postupaka neodgovornih pojedinaca".

Izvor: MN PRESS "To nisam video ni u onim najcrnjim filmovima, niti može da mi dopre do mozga da je nekome moglo da padne na pamet da to uradi. Ne znam koja je životinja stradala za takve 'potrebe'. Nisam stručnjak za biologiju, ali nijedan cilj, čak ni tako veliki ulog, kao što je bio slučaj u našem meču, ne može i ne sme da ima takvo opravdanje", nastavio je Todorić.

Funkcioner crno-belih posebno je ukazao na činjenicu da je izostala konkretna reakcija službenih lica, iako je to meso brzo sklonjeno sa terena. On je objasnio da nije bilo nijednog javnog poziva da se pojedinci dozovu pameti, osim onog protokolarnog o "fer i sportskom navijanju".

"Razumem tenziju, pa i pljuvanje, bacanje svega i svačega, jer sam toliko toga preturio preko glave za više od dve decenije sedenja na klupi. Sve može da prođe, iako nije u redu, ali bubrezi, to je stvarno bilo previše. Nažalost, nije i jedino"

"Nije Zvezda San Antonio"

Govoreći o predstojem polufinalnom okršaju protiv Crvene zvezde, Todorić je nazvao "večitog" rivala favoritom u tim mečevima, uz ogradu.

"Ne bih ponovo o našim problemima i važnosti učestvovanja u Evroligi, koje je u direktno-posledičnoj vezi sa budućnošću kluba. Iskustvo mi govori da ni Zvezdi baš nije milo što smo mi sa druge strane.

Ima li Partizan kvalitet da savlada najvećeg rivala?

"Pa, nije Zvezda San Antonio! Naravno da imamo adute, uostalom, kao i oni, bez obzira na briljantan utisak koji su ostavili u dosadašnjem delu sezone. Sigurno je da su favoriti, ali bili smo, oni i mi, prošle sezone u velikoj prednosti uoči fajnal-fora u 'Kombank areni', pa ste videli šta su uradili Cedevita i Cibona".

Sportski direktor Partizana u događajima u Morači prepoznao je i obrise unapred pripremljenog scenarija, "osmišljenog da Srbija ne bi imala dva predstavnika u Evroligi sledeće sezone".

"Sigurno je bilo mnogo važno da Budućnost dobije i da se otkloni i teoretska mogućnost da se dva srpska kluba ne nađu u finalu plej-ofa sa evroligaškom vizom u džepu. Zato je kulminacija sudijska odluka u finišu da se prizna trojka Rejnoldsa, iako se mrežica 'tresla' od Planinića"

Partizan se na sporni detalj nije žalio, jer je dobio snimak utakmice kada je isteklo vreme za ulaganje žalbe. Međutim, Todorić ne želi da ne ostane javno primećeno...

"Iskreno, u trenutku ni mi sa klupe nismo bili sigurni ko je dirao mrežicu, bilo je i naših igrača. A, kada smo dobili snimak, posle pres konferencije, već je proceduralno bilo kasno za žalbu, koja, mislim, ništa ne bi promenila. Samo hoću da kažem, da ne ispadne da smo ćutanjem sve to progutali"

Sa druge strane, funkcioneru crno-belih nije jasno da su arbitri konkretnije koristili snimak da bi videli i prepoznali aktere koškanja u poluvremenu.

"Zanimljivo je kako niko od trojice arbitara nije primetio da se Planinić 'obesio' o mrežicu, ali jesu nešto drugo 'rastumačili' kada su naknadno gledali snimak. Reč je onome što se dešavalo prilikom odlaska na odmor. Tada su 'dobro' videli ko je inicijator guranja, unošenja u lice, što na svu sreću nije eskaliralo ozbiljnijim sukobom".

"Zato su početkom nastavka, za pomenuti događaj, dosudili tehničku i namernu našim najraspoloženijim pojedincima (Muriću i Pavloviću), ali ne i pravoj osobi na drugoj strani. I da završim, urađeno je sve, jer je Budućnost prosto 'morala' da dobije meč, a Srbija 'ne mora' da ima dva kluba u Evroligi od jeseni", podvukao je Todorić u opširnom razgovoru za Sport.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC