• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Haad" oblači sve košarkaške "zmajeve"

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Sve košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine u predstojećim prvenstvima nastupaće u dresovima domaće marke "Haad".

 "Haad" oblači sve košarkaške "zmajeve" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Saopšteno je ovo u utorak na konferenciji za novinare gdje je predstavljena oprema u kojoj će nastupati mlađe selekcije državnog tima BiH.

Iz Košarkaškog saveza BiH su izrazili zadovoljstvo saradnjom s jedinom bosanskohercegovačkom kompanijom koja se bavi proizvodnjom sportske opreme.

"Smatramo da ovaj bosanski brend kvalitetom ne zaostaje za najjačim svjetskim brendovima, a osim toga, moram biti vrlo iskren, cilj Saveza je da podižemo i društvenu i ekonomsku zajednicu BiH. To možemo uraditi samo na ovakav način kada se udruže društveni subjekti", rekao je Igor Stojanović, direktor košarkaškoih selekcija.

"’Haad’ je prvi sporski bh. brend nastao zbog stvaranja inovativne i kvalitetne opreme u BiH. Jedan od naših slogana je "Made in here", odnosno "Napravljeno ovdje". Mi smo

tu i u mogućnosti smo individualno djelovati i našim klubovima ponuditi konkurentniju cijenu", kazao je Adnan Hajrulahović, vlasnik kompsnije "Haad".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

On je izrazio zahvalnost Savezu na ukazanom povjerenju.

"Moja dizajnerska vizija je da nastavim tamo gdje su oni ranije stali. Zmaj je bio zaštitni znak i pustili smo ga da raširi krila i da poleti. Došlo je vrijeme da otvorimo krila u bh. privredi", dodao je Hajrulahović.

Kako je za portal MONDO rekao Hajrulahović, sve košarkaške selekcije će nositi njihovu opremu, ali neće sve selekcije imati jednako dizajniranu opremu. Takođe, dresovi košarkaške reprezentacije BiH će se uskoro naći i u prodaji.

"Navijači Bosne i Hercegovine će krajem aprila u našoj poslovnici u BBI centru moći da kupe dres reprezentacije" rekao je Hajrulahović.

Prvi će nove dresove nositi selekcije do 16 i do 18 godina koje se spremaju za predstojeća evropska prvenstva, a za što se pripremaju na Ilidži.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Mislimo da imamo sjajnu generaciju košarkaša kad su u pitanju kadeti. Ova reprezentacija na Olimpijadi mladgh može do medalje, a vjerujem da će na EP izboriti mjesto među prvih pet selekcija", dodao je Stojanović i naglasio da znatno teži posao očekuje košarkaše BiH do 18 godina.

Sličnog stava je i mladi reprezentativac Amar Gegić koji je istakao da vjeruje da on i saigrači mogu do dobrog rezultata.

"Na Evropskom prvenstvu možemo mnogo toga postići i napraviti istorijski iskorak, jer imamo dobru reprezentaciju", rekao je Gegić.

Košarkaši do 16 godina će u naredna dva dana odigrati dva susreta s odgovarajućom selekcijom Hrvatske, dok će s druge strane reprezentacija U-18 snage odmjeriti s vršnjacima iz Crne Gore.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC