• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki ''kralj'' Lazar u dresu ''zmajeva''

Autor mondo.ba

Šesnaestogodišnji Banjalučanin Lazar Mutić nastupiće za U-16 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Košarkaš mlade ekipe slavnog Real Madrida, nakon odličnih partija ove sezone, kuca na vrata seniorskog tima.


Poslije Mirze Delibašića, Damira Mulaomerovića i Mirze Begića, još jedan košarkaš iz Bosne i Hercegovine mogao bi da zaigra za seniorski tim slavnog Real Madrida.

Mladi, šesnaestogodišnji Banjalučanin Lazar Mutić nakon odličnih partija ove sezone, kuca na vrata seniorskog tima Madriđana.

U razgovoru za portal "BH Basket" potvrdio je odluku da obuče dres reprezentacije BiH, a debi će imati u julu na Olimpijadi mladih koja će biti održana u Gruziji. U avgustu slijedi i Evropsko prvenstva A divizije u Litvaniji.

"Razgovarao sam sa agentom i svojom mamom te sam donio odluku da igram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Savjetovali su me da igram za reprezentaciju, a i ja imam veliku želju da iskusim sve to", rekao je Mutić, koji je u posljednje dvije sezone jedan od boljih igrača Real Madrida.

...
Izvor: YouTube


Mutić je rođen 1999. godine. Karijeru je započeo u rodnoj Banjaluci u KK "Basket 2000", nakon čega se 2013. godine preselio u glavni grad Španije i od tada nastupa za U-16 tim "kraljevskog kluba".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

igrač

Ja za tzv. bosnu ne bih igrao da me zlatom zlate al poštujem svačiji izbor. Neko bi zbog para i karijere igrao i za Bangladeš ali što je najgore ti momci su izmanipulisani od strane raznih kvazi menadžera koji im obećavaju kule, gradove i bajne karijere samo da navuku dres bilo koje reprezentacije pa makar se i tzv. bosna zvala

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC