• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović: Dogovorili smo Amerikanca

Autor mondo.ba

Čelnici košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine počeli su intenzivne pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se od 5. do 20. septembra održati u Francuskoj.

 Mahmutović: Dogovorili smo Amerikanca Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Tradicionalno Košarkaški savez Bosne i Hercegovine kuburi sa finansijama. Tako je i pred start šampionata u Francuskoj.

"Finansijska situacija u svim savezima BiH vrlo je teška i svi jedva osiguravamo novac samo da bismo učestvovali u kvalifikacijama za velika takmičenja. U zavisnosti od toga kakve ambicije imate, toliko vam i novca treba da biste finansirali jednu reprezentaciju. Ukoliko imate ambicije biti među najboljima u Evropi, onda su vam potrebni milioni", rekao je za "Avaz" Harun Mahmutović generalni sekretar KS BiH.

Ove godine je za takmičenja prijavljeno sedam reprezentativnih selekcija (kadeti, juniori, U-20, seniori, juniorke, U-20 ženska selekcija, seniorke).

"Već odavno smo prestali da razmišljamo i da se zadovoljavamo samo onim "važno je učestvovati". Sve naše reprezentativne selekcije imaju za cilj da budu na EP-u, odnosno među 16 najboljih u Evropi. A kada ste na EP-u, zašto se ne nadati i medaljama. Ljudski je, a i sportski, nikome ne priznati da je bolji dok to ne dokaže na terenu", kaže Mahmutović.

Za sada je siguran samo selektor seniorske reprezentacije. Duško Ivanović je produžio ugovor sa savezom.

" Duško je jedan od najboljih trenera Evrope i definitivno zaslužuje da ima sve vrhunske uslove za rad, a ja nisam bio baš siguran da smo u stanju pratiti njegov rad i njegove ambicije. No, srećom, imamo obećanja naših sponzora da će nam pomoći da njemu i našim reprezentativcima omogućimo uslove za rad kako bi nas predstavljali na Evrobasketu u najboljem svjetlu i malo mi se optimizam vratio", kaže Mahmutović i dodaje kako je poznata situacija sa naturalizovanim igračem u reprezentaciji BiH, ali ne želi da otkriva njegovo ime.

"Da. Postigli smo dogovor s Amerikancem koji želi igrati za BiH i ja se nadam da ćemo za 15 dana pokrenuti procedure za dobivanje njegovog državljanstva. No, o imenu ne bih u ovom trenutku, jer ne bih želio da neke veće federacije koje imaju mnogo više novca, naprave nešto nepredviđeno. Samo ću reći, na moje zadovoljstvo, riječ je o evroligaškom igraču, a i selektor Ivanović je zadovoljan ovim rješenjem".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC