• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" igraju 12 pripremnih duela do EP

Autor mondo.ba

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će pripreme za Evropsko prvenstvo početi 23. jula okupljanjem na Ilidži, a do starta Evrobasketa 5. septembra odigraće 12 pripremnih utakmica.

  Izabranici Duška Ivanovića će do početka Evrobasketa odigrati ukupno 12 kontrolnih mečeva. Prvi duel je na programu 6. augusta protiv Gruzije i to u Sloveniji, a drugi je dan poslije protiv istoimenog protivnika.



Na povratku za Sarajevo, BiH će odigrati prijateljski duel protiv Hrvatske u Zagrebu i to 8. avgusta. Nakon toga, "zmajevi" putuju na turnir u Istanbul gdje igraju prvo protiv domaćina 12. avgusta, a onda su im 14. i 15. protivnici Tunis i Grčka, prenio je zvanični portal Košarkaškog saveza BiH.

Turnir u Atini je na programu od 21. do 23. augusta, a protivnici su nam ovim redom: Češka, Rusija i Grčka. Posljednje provjere pred nastup na Evropskom prvenstvu su na rasporedu na turniru u Zagrebu na kojem učestvuju Češka, Izrael i Hrvatska.

BiH se nada plasmanu u drugi krug Evropskog prvenstva koje igraju u francuskom Monpeljeu u grupi sa selekcijom domaćina, Poljske, Izraela, Finske i Rusije.

Takmičenje će se još održavati od 5. do 20. septembra u Berlinu, Zagrebu i Rigi, gradovima koji su preuzeli domaćinstvo koje je trebalo pripasti Ukrajini, ali je premješteno zbog ratnih dešavanja.

Titulu na prvenstvu brani Francuska.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC