• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Za Milutinova 200.000? Sramotno

Autor mondo.rs

Trofejni trener smatra da potencijalnom NBA centru još nije vreme za odlazak u inostranstvo, posebno ne uz nisko obeštećenje, kojim se spekuliše.

 Vujošević: Malo je 200.000 evra za Milutinova Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nikola Milutinov prošle sezone je u dresu Partizana konačno nagovestio svoj veliki potencijal i kao posledica toga izabran je na NBA draftu, od strane slavnih San Antonio Spursa, po mnogima najbolje vođene franšize u svim američkim profesionalnim sportovima.

Kako je sa 20 godina suviše
"zelen" da se odmah priključi petostrukim NBA šampionima, ostalo mu je da u "moru" opcija za nastavak karijere donese najbolju odluku za sebe i svoj dalji razvoj.

Gde će Milutinov igrati sledeće sezone, pitanje je koje ne zaokuplja samo pažnju navijača Partizana, već i košarkaške javnosti u Grčkoj, Turskoj...

Nedavno se iz dobro obaveštenog izvora pojavila vest da perspektivnu "peticu" žele Efes i Dušan Ivković, kao i da bi obeštećenje za taj transfer iznosilo 200.000 evra. Za Partizanove standarde i s obzirom na talenat Milutinova, kao i poziciju na kojoj igra - malo.

Ali, crno-beli nisu u poziciji da postavljaju uslove, pošto je poznato da su igrače neredovno plaćali i da su zbog toga svi imali pravo da odu još tokom sezone (neki su to pravo i iskoristili).

Evo šta o "enigmi Milutinov" kaže Duško Vujošević za "Sportski žurnal":

"Bio sam izričito protiv toga da Milutinov ovog leta ima izlaz iz ugovora, pogotovo da može i u Evropu, jer smatram da to nije dobro za njega. Ne treba da koristi veštinu menadžera i tešku finansijsku situaciju u Partizanu, već da ostane, razvije kvalitet i ode u trenutku kada sazri i dostigne punu cenu", kaže Vujošević.

On dodaje da, ako Partizan zaista naplati tri godine rada sa Milutinovim samo 200.000 evra, onda to neće biti u skladu sa dogovorom koji je postignut prošle jeseni.

"Izgleda da stvari na papiru nisu kao što su tada dogovorene, mada on, s obzirom na to da nije isplaćen, može da ode i bez obeštećenja. U svakom slučaju ne bi bilo dobro da ode iz Partizana na 'mala vrata' i da mu osnovna prednost bude nisko obeštećenje. Da izlazi za tu cenu, bilo bi sramotno u odnosu na njegov kvalitet", ističe Duško Vujošević.

Redove Partizana ovog leta su napustili Pavlović, Mačvan,
Milosavljević i Dalo, ugovor je istekao Tepiću, a ostaje da se vidi šta će biti sa još nekim igračima, koji su imali manju minutažu.

Odlazak Milutinova značio bi da je trofejni klub - koji je zbog finansijskih problema odustao od takmičenja u Evrokupu - spao na trenutno povređenog Eda Murića, Mihajla Andrića i nekolicinu talenata poput Vanje Marinkovića i Miloša Glišića. Kako bi se popunile tolike praznine u "rosteru" - pitanje je da li iko ima jasnu ideju.

Sam Vujošević izjavio je pre nekoliko dana da ni njegov ostanak nije siguran, iako bi želeo da nastavi sa radom u Partizanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC